Smart startside for iPhone

Her er en norsk portal med lenker til nettsteder som er spesialsydd for iPhone.

Publisert
Sist oppdatert

Med iPhone er det endelig blitt enkelt å surfe på nettet på en mobil enhet, noe også trafikktall fra ymse nettsteder viser. Selv om iPhone utgjør en forsvinnende liten del av mobil-totalen, står den for en stor del av nettrafikken mange steder.

Men ikke alle nettsteder er like godt egnet for surfing på iPhone, for eksempel nettsteder med tunge, grafiske elementer, som fører til mye og tidkrevende datalasting.

Mindre lasting av data

- På iPortalen har vi samlet lenker til nyttige sider som fungerer godt på iPhone, både med tanke på størrelse, hastighet og lasting av data. Slik varer månedskvoten i mobilabonnementet lenger, forteller initiativtaker Torvald Kvamme i selskapet Nytt Perspektiv.

iPortalen.no er utformet med standard iPhone-design, og kategoriene er i følge Kvamme satt opp med utgangspunkt i at iPhone er på nett hvor som helst. For eksempel inneholder kategorien ”På reise” lenker til løpende veimeldinger, skiføre, fly- og togavganger, mens kategorien ”På byen” bl.a. inneholder lenker til kinoprogram og restaurantguider.

Se Dagsrevyen på iPhone

- Vi har også funnet en del lenker som er spesielt godt gjemt. Et eksempel er en spesiell inngang til videostrømmene fra NRK, som gjør at du kan se alle nyhetssendingene akkurat når det passer deg uten å laste ned noe. Disse fungerer utmerket på iPhone, selv om de egentlig er tiltenkt nedlasting, forteller Kvamme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer