Smartere surfing med Alexa

Alexa Internet er et gratisprogram som kan hjelpe deg å finne nye spennende nettsteder. Det skiller seg klart fra søkemotorer og emnekataloger, og er på mange måter en forsmak på fremtidens internett-teknologi.

Publisert

Etter at du har installert Alexa Internet, vil programmet automatisk dukke opp som en ekstra knapperad nederst i nettleseren din. Etter hvert som du åpner nye nettsider, vil Alexa foreslå sider med lignende innhold. Programmet kan også gi informasjon om når nettstedet ble etablert, hvem som står bak og diverse opplysninger om besøk osv. I tillegg er det direkte koblinger til diverse oppslagsverk på nettet som synonymordbok og leksika.

Vi har testet programmet over en periode, og vi er imponert over treffsikkerheten. Selv på norske nettsteder kommer Alexa ofte med nyttige forslag til videre surfing.

Kunstig intelligens

Alexas mål er å lage et navigasjonprogram som over tid lærer og forbedrer seg selv ved hjelp av de som bruker programmet. Dette kan jo høres ut som den reneste science fiction, men utviklerne i Alexa har funnet løsningen.

For hver gang du åpner en ny nettside, registrerer Alexa adressen og logger hvor lenge du er der og hvor du går etterpå. Disse opplysningene sendes helt anonymt, og du identifiseres med et unikt ID-nummer som ligger lagret på harddisken din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer