Garmin Venu 2

Smartklokka vi knapt tør ha på

Garmin trapper opp satsingen på helse og aktivitet.

VENU 2: Garmin lanserer Venu 2 og Venu 2S. Foto: Garmin
VENU 2: Garmin lanserer Venu 2 og Venu 2S. Foto: Garmin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Garmin har nettopp lansert den nye Venu 2-serien, som introduserer to nye modeller i selskapets livsstillserie: Venu 2 og Venu 2S.

Venu ble først introdusert under IFA-messen høsten 2019 og ble i fjor utvidet med Venu SQ, som er en rimeligere variant med kvadratisk skjerm.

Nå er det Venu 2 og 2S som gjelder, begge med berøringsfølsom AMOLED-skjerm, der hovedforskjellen mellom de to er størrelsen. Venu 2 er 45 mm og Venu 2S 40 mm, og at den største av dem har litt bedre batteritid:

  • Venu 2: 11 dager i smartklokkemodus og 8 timer i GPS-modus
  • Venu 2S: 10 dager i smartklokkemodus og 7 timer i GPS-modus

Felles for begge er blant annet Sleep Score og innsiktsdata fra Firstbeat Analytics, som Garmin kjøpte opp i fjor.

Blant annet vil klokka kunne beregne metabolsk alder, et mål for helsetilstanden til kroppen din, basert på faktorer som alder, aktivitetsnivå, hvilepuls og antatt kroppsfett i prosent eller BMI, som sier litt om din helsetilstand. Som sikkert kan være litt skummelt å vite etter en god stund på hjemmekontor ...

Det er helse og aktivitet som står i førersetet med de nye Venu-klokkene, og de kan registrere oksygenmetning i blodet og måle ting som stress og respirasjon. Det er også mulig å logge menstruasjonssyklus.

VENU 2: Hovedforskjellen mellom klokkene er størrelse og batteritid. Foto: Garmin
VENU 2: Hovedforskjellen mellom klokkene er størrelse og batteritid. Foto: Garmin Vis mer

Smarte funksjoner

Venu 2-serien har også flere andre funksjoner kjent fra Fenix- og Forerunner-serien til Garmin, som Body Battery, som estimerer hvor høyt energinivå du har, og en rekke aktivitetsprofiler.

Nytt er også aktivitetsprofiler for HIIT (høyintensiv intervalltrening) som inkluderer AMRAP, EMOM og Tabata, innendørsklatring, buldring og turgåing, HIIT-treningsøvelser med animasjoner på skjermen og styrketreningsprofiler som viser hvilke muskelgrupper som jobber under de ulike øvelsene.

Totalt er det over 75 forhåndsprogrammerte animerte øvelser på klokka, og omfatter aktiviteter som yoga, kondisjonstrening og pilates i tillegg til nevnte HIIT.

Det er også mulig å følge program for løpetrening med egne treningsprogram via Garmin Coach.

I tillegg har klokkene Garmin Pay-betaling fra håndleddet, støtte for smartvarsler fra mobilen og støtte for tjenester som Spotify med lokal plass til rundt 650 sanger.

Venu 2 og Venu 2S er tilgjengelig nå i flere ulike farger og armbåndkombinasjoner, og den veiledende prisen er henholdsvis 4999 og 4499 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer