Netatmo Smart Door Lock and Keys

Smartlåsen med fysiske NFC-nøkler

Mister du nøkkelen, trenger du ikke bytte ut hele låsen.

Foto: Netatmo
Foto: Netatmo Vis mer
Publisert

Netatmo er kjent for sine smarthjem-løsninger, og i produktsortimentet finnes både værstasjoner, overvåkingskameraer for både innendørs- og utendørsbruk, røykvarsler, termostat og ringeklokke med innebygd videokamera.

På årets CES-messe har de lansert en ny smartlås, med det veldig lite spennende navnet Smart Door Lock and Keys.

Du kan bytte den ut med en vanlig sylinderlås og den skal etter planen komme i salgs i Europa mot slutten av året.

NFC-nøkler

Sammenlignet med andre smart-dørlåser skal Netatmos nye løsning være enklere å bruke siden du kan bruke både mobilen og en fysisk nøkkel for å få adgang til hjemmet ditt, mener TechCrunch.

TRE NØKLER: Netatmo Smart Door Lock and Keys kommer med tre fysiske nøkler. Foto: Netatmo
TRE NØKLER: Netatmo Smart Door Lock and Keys kommer med tre fysiske nøkler. Foto: Netatmo Vis mer

Nøkkelen er heller ikke din vanlige nøkkel. Den er egentlig en NFC-brikke formet som en nøkkel.

«Hva er vitsen med en nøkkel når man kan låse opp med telefonen», var spørsmålet vi stilte oss i redaksjonen da vi først leste nyheten.

Vel, fordelen skal være at dersom du mister en nøkkel, trenger du ikke bytte ut hele låsen. Alle nøklene har nemlig samme utforming. Du kan bare deaktivere den spesifikke nøkkelen, siden opplåsingen skjer via NFC-brikken.

Du skal også kunne bruke samme nøkkel til flere dører.

Når du setter nøkkelen i døren, må mekanismen manuelt roteres for å låse opp sylinderen, akkurat som med en vanlig nøkkel, ifølge The Verge.

JUSTERBAR: Netatmolåsen skal være kompatibel med alle dører som har en europeisk sylinderlås så lenge den ikke er tykkere enn ti centimeter. Foto: Netatmo
JUSTERBAR: Netatmolåsen skal være kompatibel med alle dører som har en europeisk sylinderlås så lenge den ikke er tykkere enn ti centimeter. Foto: Netatmo Vis mer

Ikke koblet til nettet

Siden dette tross alt dreier seg om smartlås, kan du naturligvis også invitere andre til å få tilgang til å låse opp døren med en digital nøkkel, både familiemedlemmer og gjester.

Det kommer særlig godt med hvis man driver med AirBnb-utleie. Du kan gi tilgang til en gjest i en angitt tidsperiode og deaktivere nøkkelen når de reiser.

GI GJESTER TILGANG: Med Netatmos app kan du gi husgjester tilgang via mobilen. Foto: Netatmo
GI GJESTER TILGANG: Med Netatmos app kan du gi husgjester tilgang via mobilen. Foto: Netatmo Vis mer

Hva gjelder sikkerheten, har Netatmos lås tre sertifikasjoner for å motstå både fysiske og elektroniske angrep; A2P, BZ+ og SKG. Den kommuniserer over Bluetooth, og all data lagres lokalt på enheten - ingenting lastes opp til skyen.

Ifølge Netatmo skal nøklene såkalt «tamper-proof», altså skal de ikke være mulig å kopiere.

Låsen skal være utstyrt med et akselerometer som skal oppdage innbruddsforsøk.

To års batteritid

Batteriet, som er trippel-A, skal vare i to år. Låsen er også kompatibel med Apples HomeKit-system, slik at man vil kunne koble bruken opp mot andre smarthjem-produkter, for eksempel ved at smartpærene skrus på når døren låses opp.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men The Verge mener den trolig vil koste mellom 350 og 400 euro, altså rundt 3500-4000 kroner. Et ekstra sett med tre nøkler vil koste rundt tusenlappen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer