Coronaviruset

Smittestopp-appen er ute

FHIs smittestopp-app er tilgjengelig for nedlasting.

KLAR: Folkehelseinstituttets nye app smittestopp for smittesporing. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KLAR: Folkehelseinstituttets nye app smittestopp for smittesporing. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har varslet at smittestopp-appen lanseres under en pressekonferanse torsdag klokken 16.

Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset.

De som har lastet ned appen, vil bli varslet hvis man har oppholdt seg nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter med en som er smittet.

Ryddet opp i svakheter

I begynnelsen av april ble det nedsatt en ekspertgruppe for å vurdere appen og se på risiko- og sårbarhetsaspekter. Gruppen leverte sin rapport noen dager senere med flere innsigelser.

Utviklerselskapet Simula og FHI sier flere av tiltakene som ble anbefalt, nå er innført. Dermed er det forsvarlig å lansere appen, sa fungerende assisterende direktør Gun Peggy Knudsen Knudsen til NTB tidligere i uka.

Simula har tatt hensyn til tekniske innspill og sier de fleste og viktigste svakhetene som ble påpekt, er endret i versjonen som skal rulles ut.

– Senere sikkerhetsoppdateringer vil på sedvanlig vis rette opp ytterligere svakheter etter hvert som de blir påpekt, sa Knudsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer