Går fra Apple til Android

– Snakkes Apple, kanskje sees vi aldri igjen

Etter snart ni år med Apple er det på tide å prøve noe nytt. Men er gresset grønnere på den andre siden?

DEN ANDRE SIDEN: Journalisten skal legge bort Apple-produktene i seks måneder og prøve produkter fra andre produsenter i stedet. Men kommer han til å vende tilbake til Apple-produktene når prosjektet er over? Foto: Gaute Beckett Holmslet
DEN ANDRE SIDEN: Journalisten skal legge bort Apple-produktene i seks måneder og prøve produkter fra andre produsenter i stedet. Men kommer han til å vende tilbake til Apple-produktene når prosjektet er over? Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert

For om lag fire år siden hadde jeg et prosjekt sammen med kollega Pål Joakim, hvor vi gikk over til Windows Phone 8 – Pål Joakim låste bort Android-telefonen, mens jeg måtte klare meg uten iPhone. Prosjektet kalte vi #WP8Exp.

Vi gikk over til hver vår Lumia 925 i én måned, for å gi (daværende) Nokia en skikkelig sjanse. Vi var ikke overbevist ved endt prosjekt, og siden den gang har ikke akkurat Microsoft tatt noen kjempestore jafs av markedet heller.

Denne gangen skal jeg over til det største operativsystemet: Android. I tillegg går jeg (nesten) «all in», og skal holde meg til Android i seks måneder.

Hele økosystemet

Jeg har vært Apple-kunde siden iPhone 3G kom i 2008, og siden den gang har jeg sakte, men sikkert krøpet dypere og dypere inn i Apple-universet. Først med en Macbook (senere byttet ut med en Macbook Air), så Apple TV (senere byttet ut med nyeste versjon), deretter iPad Air og til slutt fikk jeg meg også en Apple Watch.

Jeg er med andre ord ganske bundet til økosystemet. Jeg har hundrevis av apper som jeg har lastet ned siden 2008 – noen av dem har jeg betalt for, og andre var gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer