Snapchat lanserer 3D-selfier

Foreløpig kun for de med én spesiell type smartmobil.

Snapchat har lansert en ny 3D-selfiemodus. Slik fungerer den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snapchat har skyld i at det ble sosialt akseptert å ta selfie av seg selv med hundeører og en utstikkende tunge, og de kommer med stadig nye påfunn på selfie-fronten.

Det aller nyeste er en ny 3D-kameramodus som (du kanskje skjønner av navnet) gjør det mulig å ta selfier med 3D-effekt.

Du kan altså ta en selfie som vil endre perspektiv og utseende ettersom du flytter rundt på smartmobilen, skriver Engadget.

Kun for iPhone X og nyere

For å oppnå denne 3D-effekten, tar Snapchat i bruk Apples 3D-baserte TrueDepth-kamersystem, som blir brukt til FaceID og Animoji-er i nyere iPhone-modeller. Med andre ord fungerer 3D-selfien kun for dem med iPhone X eller nyere.

Du trenger imidlertid ikke en nyere iPhone for å se på de tredimensjonelle snappene.

Ifølge Engadget har Snapchat planer om å tilby 3D-selfier for andre mobiler, inkludert Android-telefoner, men det er uvisst når det vil skje.

NÅ I 3D: Snapchat introduserer en ny funksjon som gir selfier i 3D. Dette bildet beveger dessverre ikke på seg. Foto: Kirsti Østvang
NÅ I 3D: Snapchat introduserer en ny funksjon som gir selfier i 3D. Dette bildet beveger dessverre ikke på seg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Slik tar du en 3D-selfie

Det ser ut til at Snapchat ruller ut den nye selfiefunksjonen gradvis, så det kan hende du ikke har tilgang på den ennå. Vi fikk tilgang i går kveld. Du må selvsagt ha nyeste versjon av appen installert.

Du finner den imidlertid ved å åpne kameraet, og trykke på en ny dropdown-meny på høyre side, velge 3D og deretter ta en selfie. Deretter kan du sveipe til høyre for å få opp nye linser og filtere som du kan legge på 3D-selfien etterpå.

NY KNAPP: Se etter en nedover-pil oppe til høyre på skjermen når du skal ta et bilde. Trykk på denne for å få opp flere funksjoner, deriblant 3D-modus. Skjermbilde: Kirsti Østvang
NY KNAPP: Se etter en nedover-pil oppe til høyre på skjermen når du skal ta et bilde. Trykk på denne for å få opp flere funksjoner, deriblant 3D-modus. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Når du har laget 3D-selfien din, kan du lagre den til kamerarullen og dele den på andre sosiale medier om du vil.

Noen som vil gjette hvor lang tid det tar før dette kommer til Instagram?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer