Snapchat tester nytt design

Omfattende endringer kan være på vei.

POPULÆR: Snapchat er det 2. mest brukte sosiale mediet i Norge. Ifølge tall fra Ipsos har over 2,6 millioner nordmenn Snap-profil. Foto: Denis Charlet/AFP/NTB Scanpix
POPULÆR: Snapchat er det 2. mest brukte sosiale mediet i Norge. Ifølge tall fra Ipsos har over 2,6 millioner nordmenn Snap-profil. Foto: Denis Charlet/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For tre år siden gikk Snapchat på trynet da de lanserte et nytt design som «alle» hatet. Kjendis-misnøye fikk aksjekursen til å falle med over en milliard dollar, to prosent av de aktive brukerne sluttet å bruke tjenesten og det ble laget underskriftskampanjer for å få det gamle designet igjen. Til slutt krøp Snapchat til korset og gikk tilbake på endringene.

Nå ser det ut til at Snapchat forsøker seg på en redesign igjen. The Verge har blitt tilsendt en rekke skjermdumper av de mulige endringene vi kan ha i vente. Kort oppsummert:

  • Tre skjermer blir til fem
  • Det kommer en navigasjonslinje

Fra tre til fem skjermer

Ifølge The Verge holder Snapchat altså på å teste dette nye designet overfor utvalgte brukere på både Android og iOS.

KART I EGEN FANE: Lei av å åpne Snapkartet ved et uhell når du skal ta et bilde? Snapchat holder på å teste nytt design hvor de har skilt ut funksjonen i en egen skjerm. Foto: The Verge
KART I EGEN FANE: Lei av å åpne Snapkartet ved et uhell når du skal ta et bilde? Snapchat holder på å teste nytt design hvor de har skilt ut funksjonen i en egen skjerm. Foto: The Verge Vis mer

Her blir det såkalte Snapkartet (på engelsk Snap Map) skilt ut i en egen skjerm til venstre for Chat-fanen. I det nåværende designet henter du opp kartet ved å sveipe ned i kamera-grensesnittet.

I tillegg blir fanen Discover (som heter Utforsk på norsk) omdøpt til Community. Til høyre for denne fanen igjen er det en ny fane som har fått Utforsk-navnet hvor du finner såkalte originalserier fra Snapchat.

Endelig navigasjonslinje

Den kanskje mest dramatiske endringen ifølge The Verge er dog at Snapchat tester ut nytt design med navigasjonslinje i bunnen av skjermen som du kan bruke til å se hvor i grensesnittet du befinner deg i. Denne kan du trykke på for å bytte mellom skjermer i stedet for å sveipe, slik du må i dag.

NAVIGASJONSLINJE: I det nye designet får også Snapchat en navigasjonslinje for aller første gang. Vil dette gjøre appen enklere å bruke for flere? Foto: The Verge
NAVIGASJONSLINJE: I det nye designet får også Snapchat en navigasjonslinje for aller første gang. Vil dette gjøre appen enklere å bruke for flere? Foto: The Verge Vis mer

Snapchat bekrefter overfor The Verge at de holder på å teste nytt design til tjenesten.

- Vi utforsker måter å strømlinjeforme navigasjon på tvers av Snapchat, sier en talsperson for tjenesten til nettstedet.

Kan være etterlenget

Snapchat har lenge blitt kritisert for å være lite brukervennlig og vanskelig å forstå. I starten lokket dette (særlig de yngre) brukerne til plattformen, men så vokste de seg så store at det ble et ankepunkt.

I tillegg har Android-versjonen fått tyn for å ikke være prioritert like mye som iOS-utgaven.

Ved å strømlinjeforme appen, løser de muligens begge disse problemene.

Så gjenstår det å se om eller når det nye designet blir rullet ut for alle. Forhåpentligvis unngår de å havne i samme felle som sist, da de ifølge The Verge lanserte endringene med veldig lite brukertesting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer