Låseskjerm iOS 16

Snart blir iPhone slik

Apple lar deg tilpasse låseskjermen på en helt ny måte.

DETTE HAR VI VENTET PÅ: I iOS 16 lar Apple oss endelig legge til widgeter på låseskjermen. Vi kan også tilpasse utseendet mer enn tidligere. Foto: Kirsti Østvang
DETTE HAR VI VENTET PÅ: I iOS 16 lar Apple oss endelig legge til widgeter på låseskjermen. Vi kan også tilpasse utseendet mer enn tidligere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

En av de beste nyhetene iOS 16, som slippes for alle i høst, er en helt ny låseskjerm.

Apple har ikke gitt deg helt frie tøyler (som på Android), men du kan tilpasse låseskjermen i mye større grad enn tidligere, både ved å endre fonter og farger, legge til widgeter, ha ulike type bakgrunnsbilder og så videre.

Her gir vi deg en kjapp innføring i hvordan du setter opp den nye låseskjermen i iOS 16.

Slik gjør du

Du kan tilpasse den nye låseskjermen din fra to ulike steder. Du kan gå via Innstillinger > Bakgrunn og trykke på Legg til bakgrunn.

Du kan også gå via selve låseskjermen, ved å trykke og holde hvor som helst på skjermen (unntatt over varslene). Da vil bildet zoome ut til en redigeringsmodus. Trykk på Tilpass eller pluss-tegnet for å legge til en ny bakgrunn.

Velg bakgrunn

Det første du skal gjøre når du lager en ny låseskjerm er å velge bakgrunn. Det finnes flere nye typer bakgrunner å velge mellom.

Været er en dynamisk bakgrunn som viser nåværende værforhold der du befinner deg, mens Astronomi tar deg med ut i verdensrommet og solsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer