Android 11

Snart blir mange mobiler «nye»

Meldingsbobler for alle og bedre app-tillatelser er blant nyhetene i Android 11.

OPPDATERES: Mange har nettopp fått Android 10, men nå har Google begynt å teste oppfølgeren. Foto: Pål Joakim Olsen
OPPDATERES: Mange har nettopp fått Android 10, men nå har Google begynt å teste oppfølgeren. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert

Google har nå sluppet den første utgaven av Android 11 for utviklere. Nytt operativsystem betyr selvfølgelig nye funksjoner, så hva har vi i vente?

Meldingsbobler

Mange Android-brukere er allerede godt kjent med de flytende snakkeboblene fra Facebook Messenger. Google skulle opprinnelig innføre samme type meldingsbobler i Android 10 i fjor, men det blir i stedet en av de store nyhetene i Android 11.

Ifølge The Verge er det foreløpig bare Googles egen meldingsapp som støtter det, men tanken skal være at en hvilken som helst app skal kunne ta det i bruk, eksempelvis WhatsApp eller Signal.

I varslingsmenyen kommer det dessuten et nytt grensesnitt for meldinger som plasserer seg helt i toppen over andre varsler. Tanken er at det skal bli lettere å finne og fortsette samtaler du har med andre enn det kanskje har vært tidligere.

Bedre app-tillatelser

Android 11 kommer med flere nyheter relatert til personvern og sikkerhet.

Blant annet introduseres engangs-tillatelser til apper for å bruke funksjoner som kameraet, mikrofonen og stedsinformasjon. Apple innførte noe lignende i iOS 13.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer