iOS 15, iPadOS 15, MacOS Monterey:

Snart får Apple-enheter en haug av nye funksjoner

Apple viste frem nyheter fra sitt univers.

Til høsten blir Universal Control en av nyhetene i MacOS Monterey, som lar deg styre en iPad om du setter den ved siden av datamaskinen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver sommer inviterer Apple utviklere til sin årlige utviklerkonferanse, WWDC. Den starter tradisjon tro med et keynote-foredrag der Apple presenterer de viktigste nyhetene i sine operativsystemer for iPhone, iPad, Mac, Watch og Apple TV.

De nye versjonene av disse operativsystemene kan lastes ned allerede i dag om man har utviklerkonto hos Apple, om en måneds tid om man vil være med i betatestingen, og til høsten om man vil vente til alt er ferdigstilt.

Mer avansert FaceTime

FaceTime får en kraftig overhaling i iOS 15. Nå får den støtte for Apples «spatial audio», som gjør at lyden fra de andre deltakerne kommer fra der de befinner seg på skjermen. Innbakt i FaceTime er også en ny «voice isolation»-funksjon, som da filtrerer bort bakgrunnsstøyen der du befinner deg slik at stemmen din høres lettere av de andre. Dette kan du også slå av med et trykk dersom du vil at lyden rundt deg skal være med.

Med en ny portrettfunksjon kan du gjøre bakgrunnen uskarp, på samme måte som du sikkert har gjort på Teams, Zoom eller lignende i løpet av hjemmekontoråret for å skjule rotet bak deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.