Google Foto:

Snart forsvinner gratismuligheten

Kanskje årets dårligste Google-nyhet.

FORSVINNER: Sommeren 2021 blir det slutt på Googles tilbud om at du kan laste opp alt du vil av bilder og video helt gratis. Foto: Pål Joakim Pollen
FORSVINNER: Sommeren 2021 blir det slutt på Googles tilbud om at du kan laste opp alt du vil av bilder og video helt gratis. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Google Foto er elsket av mange - selskapets bildetjeneste på nett, som lar deg ta sikkerhetskopi av ubegrenset antall bilder og videoer i høy kvalitet uten kostnad, såfremt du klarer deg med 16 megapiksler på bildene og full HD-oppløsing på videoene.

Hver dag laster brukerne opp mer enn 4 milliarder bilder til Google Foto, og det finnes over fire billioner bilder lagret på Googles servere.

Nå er det imidlertid snart kroken på døra for Googles populære gratistilbud.

Endres 1. juni

Fra 1. juni 2021 vil ikke Google lenger tilby ubegrenset sikkerhetskopiering i høy kvalitet som før, melder selskapet i et blogginnlegg.

Fra det tidspunktet vil alle bilder og videoer du laster opp til Google Foto telle mot lagringsplassen du har hos Google. Den lagringsplassen er delt mellom tjenester som Gmail, Google Dokumenter og Google Disk.

Bilder og videoer du allerede har lastet opp til Google Foto i høy kvalitet, vil ligge lagret hos Google som før, og heller ikke telle mot lagringsplassen.

15 gigabyte gratis

Alle med Google-konto har 15 gigabyte lagringsplass i Googles nettsky uten å betale for det, men det er mulig å betale ekstra for mer lagringsplass: 200 gigabyte koster 29 kroner i måneden, mens 2 terabyte (2.000 gigabyte) koster 89 kroner i måneden, med rabatt om du betaler for et år av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer