Google Foto:

Snart ikke gratis lenger

Fra 1. juni forsvinner det som nok har bidratt mest til å gjøre Google Foto så populær.

SLUTT: Fra 1. juni får du ikke lenger lastet opp så mange bilder og videoer du vil til Google Foto uten å betale for deg. Foto: Pål Joakim Pollen
SLUTT: Fra 1. juni får du ikke lenger lastet opp så mange bilder og videoer du vil til Google Foto uten å betale for deg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over seks år siden Google lanserte sin Foto-tjeneste, som har blitt svært populær både for iOS- og Android-brukere. Bare fire måneder etter at tjenesten ble sluppet, hadde Google passert 100 millioner brukere. Milliarden ble passert i 2019, altså etter fire år. Hver uke sikkerhetskopieres 28 milliarder bilder til Google Foto.

Opprinnelig var det faktisk Googles sosiale nettverk, Google+, som hadde disse kjekke bildefunksjonene, som Google etter hvert skilte ut som en egen tjeneste, før Google+ ble begravet. Og det var igjen tuftet på Googles nå avdøde Picasa-tjeneste.

Men nok historie.

Populært gratistilbud

Spesielt er det nok gratistilbudet som har lokket mange brukere til Google Foto. For - dersom du overlevde med maksimalt 16 megapiksler oppløsning på bildene og full HD-oppløsning på videoene, kunne du sikkerhetskopiere så mye du ville av bilder og video uten å betale ei krone.

Hadde bildene eller videoene høyere oppløsning enn de nevnte grensene, ble de bare nedskalert av Googles servere, og selv om bildene ble komprimert noe mer, var i hvert fall ikke det en forskjell vi kunne se der vi studerte bilder side om side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer