MWC 2019:

Snart kommer et skred av nye toppmodeller

Her er telefonene vi forventer å se lansert i løpet av de neste par månedene.

KOMMER SNART: Samsung S10-modellene er blant de nye telefonene vi forventer i løpet av februar måned. Foto: OnLeaks/91Mobiles
KOMMER SNART: Samsung S10-modellene er blant de nye telefonene vi forventer i løpet av februar måned. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer
Publisert

Den årlige Mobile World Congress-messen i Barcelona går av stabelen den siste uka i februar, og i forbindelse med denne er det gjerne flere store mobilprodusenter som slipper nye toppmodeller.

Her er toppmodellene vi forventer å se før måneden er omme:

Samsung Galaxy S10-serien

20. februar, altså uken før Barcelona-messen, har Samsung invitert til en «Unpacked»-pressekonferanse, der de har for tradisjon å slippe nye toppmodeller.

LEVNER LITEN TVIL: Du skal få ganske gode odds av oss på at Samsung ikke lanserer S10-modellene den 20. februar. Foto: Samsung
LEVNER LITEN TVIL: Du skal få ganske gode odds av oss på at Samsung ikke lanserer S10-modellene den 20. februar. Foto: Samsung Vis mer

Etter alle solemerker dreier det seg om de nye S10-telefonene, som da tar over for fjorårets S9-modeller (Note-serien blir som regel lansert på høsten).

Denne gangen ryktes det om tre nye modeller, som da i tillegg til S10 og S10 Plus inkluderer en rimeligere modell (S10e), uten buede skjermkanter. På den gjeveste modellen skal det være mulig å få 1 TB lagringsplass, som vil dytte prisen opp mot 15.000-kronersmerket.

Vi har fulgt ryktene rundt S10-modellene en stund nå, så hva du kan forvente deg kan du lese mer om bak lenka du nettopp passert.

LG G8 Thinq

LG har lenge hatt for tradisjon å bruke Barcelona-messen til å lansere den nye G-toppmodellen, og denne gangen er det G8 som står for tur.

Slik skal LG G8 Thinq se ut ifølge Twitter-brukeren @OnLeaks, som har god historikk på avsløre kommende modeler. Foto: OnLeaks/91Mobiles
Slik skal LG G8 Thinq se ut ifølge Twitter-brukeren @OnLeaks, som har god historikk på avsløre kommende modeler. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer

G8 vil komme med TOF-teknologi (time of flight) på frontkameraet, som i praksis vil gjøre at også denne vil tilby tredimensjonal ansiktsopplåsning a la iPhone X/Xs/Xr-modellene og Huawei Mate 20 Pro, som ansees som langt sikrere enn når man bare bruker det vanlige frontkameraet.

Ryktene skal også ha det til at G8 vil ha en egen knapp dedikert til Google Assistant, på samme måte som Samsung har med sin Bixby-assistent på flere av sine telefoner.

LG har invitert til pressekonferanse søndag før messen åpner, der budskapet er «goodbye to touch». Sannsynligvis betyr det at du kan betjene telefonen uten å ta på skjermen:

Vis mer Vis mer

Sony Xperia XZ4

Også Sony skal ha pressekonferanse på Barcelona-messen, og denne gangen er det duket for den nye toppmodellen, XZ4.

Ifølge ryktene, ser Sony ut til å droppe busslomme, men levere en skjerm med 21:9-aspekt. Foto: OnLeaks/MySmartPrice
Ifølge ryktene, ser Sony ut til å droppe busslomme, men levere en skjerm med 21:9-aspekt. Foto: OnLeaks/MySmartPrice Vis mer

Siden selskapet nylig registrerte ordet «CinemaWide» som varemerke, ser det ut til at japanerne vil slippe en telefon med 21:9-aspekt, som altså vil fremstå slankere og høyere enn øvrige toppmodeller, men da la deg bruke hele skjermen når du ser 21:9-filmer fra Hollywood.

Skjermstørrelsen skal være 6,5 tommer og uten «busslomme», som fort blir litt i veien hvis man skal se film på hele skjermen. Hva kameraet angår, ryktes det om en ny 52 megapiksel-sensor, som i så fall vil sette rekord i antall megapiksler på en mobiltelefon. XZ4 skal for øvrig ha tre kameraer på baksiden, ifølge ryktene, og hvis ryktene om et batteri på 4.400 mAh stemmer, kan Sonys nye toppmodell bli en utholdende krabat.

For øvrig kan Sony også presentere en mindre telefon i XZ4 Compact. XZ3-serien hadde ingen Compact-modell, så kanskje er det duket for en ny denne gangen.

Nokia 9 Pureview

Stor spenning er knyttet til HMD Global, som fortsatt har til gode å lansere en skikkelig Nokia-toppmodell med maskinvare fra øverste hylle.

Det kan fort skje på årets Barcelona-messe, og det skal bli svært spennende å se hva som skjer på kamerafronten. Bare se på dette bildet:

Snart kommer et skred av nye toppmodeller

Fem kameraer på baksiden der, altså. Nokia vakte stor oppsikt på messen for sju år siden da de lanserte Pureview 808, med oppløsning på 41 megapiksler.

Huawei

Kinesiske Huawei forventes ikke å lansere de nye P-modellene på Barcelona-messen, men måneden etter.

Det betyr imidlertid ikke at det ikke kommer noe fra Huawei på messen. Selskapet har allerede invitert til pressekonferanse, og fra bildet kan se det ut som om de kommer til å vise frem sin første brettbare telefon, som vi nok vil se flere av i året som kommer:

Mye tyder også på at dette kan bli Huaweis første telefon med 5G-støtte – den nye generasjonen mobilnett som forventes å bli aktuelt i Norge neste år.

Vi tok for øvrig en titt på verdens første brettbare telefon på CES-messen for en måned siden.

Xiaomi

Det er ikke mer enn noen uker siden Xiaomi-telefoner kom i offisielt salg her til lands, og de har også invitert til pressekonferanse dagen før messen åpner – så tidlig som klokka 10:30, faktisk.

Snart kommer et skred av nye toppmodeller

Det kan bety at Xiaomi Mi 9 lanseres tidligere enn forventet (åtteren ble lansert i mai i fjor), eller at selskapet har tenkt til å vise en 5G-utgave av sin Mi Mix 3-telefon.

Uansett ser dette ut til å bli første gang Xiaomi annonserer et produkt utenfor Kinas grenser, og da sannsynligvis med en pressekonferanse som ikke foregår på kinesisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer