Google Foto ansiktsgjenkjenning:

Snart kommer Googles beste funksjon til Europa

Fire år etter at det ble lansert i USA, kommer bildesøket som parkerer alt annet vi har sett.

REN MAGI: Googles ansiktsgjenkjenning er noe av det mest imponerende vi vet om. Nå kommer den endelig til Norge. Foto: Pål Joakim Pollen
REN MAGI: Googles ansiktsgjenkjenning er noe av det mest imponerende vi vet om. Nå kommer den endelig til Norge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google-funksjonen som kanskje har imponert oss aller mest de senere årene, er ansiktsgjenkjenningen i Google Foto, som til nå ikke har vært tilgjengelig her til lands.

Den ble sluppet for fire år siden i USA, og den gangen bød vi på et kjekt triks for å aktivere den i Norge. Det trikset trenger du snart ikke å ty til lenger.

For nå melder Engadget at Google har satt i gang utrullingen her i Europa.

Fra Googles norske presseavdeling får vi bekreftet at ansiktsgjenkjenningen blir rullet ut over de neste dagene – også i Norge.

Grupperer ansikter automatisk

Når man aktiverer ansiktsgjenkjenningen i Google Foto, vil tjenesten gruppere alle ansikter den finner i bildene dine. Du kan tilordne et navn til hver person, og så kan du gjøre søk som «Karina og Knut» for å få opp bilder der begge er med, eller be Google Assistent om å vise bildene av «Cecilie i Barcelona» på TV.

Funksjonen er til å få hakeslipp av – Google har automatisk gruppert de to bildene under, og ja - det er samme jenta, med åtte år i mellom:

Det der er ren magi.

Enkelt å aktivere

Når oppdateringen eventuelt dukker opp på din telefon, åpner du Google Foto, trykker på menyknappen øverst til venstre, innstillinger og gruppér like ansikter. Der kan du slå på funksjonen og velge om du også vil gruppere dyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer