Slik blir den nye Yr-appen

Snart skal du lese været på en helt ny måte

Se hvordan en av Norges mest populære apper blir.

NY YR-APP: Nå kan du bli med på betatestingen av den nye Yr-appen. Under ser du hvordan den fungerer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NY YR-APP: Nå kan du bli med på betatestingen av den nye Yr-appen. Under ser du hvordan den fungerer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ganske nøyaktig 10 år siden, den 19. september 2007, åpnet nettstedet Yr.no. Det var et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, for å gi nordmenn bedre værmeldinger på nettet.

Og da smartmobilene kom til Norge, ble Yr-appen raskt en av tingene man viste fram til misunnelige venner. Å kunne snu appen 90 grader for å se grafer og piler få forstod noe av, var nærmest magisk.

Appen er fortsatt en av Norges mest populære, med rundt tre millioner ukentlige brukere.

- Men dagens versjon ble til for nesten ni år siden, og er moden for en overhaling, skriver Yr-redaktør Ingrid Støver Jensen på NRK Beta.

Nå søker hun derfor betatestere for deres oppdaterte app til Android og iPhone – og Dinside er én av testerne.

Mye har blitt beholdt for de som liker dagens ordning, men den har også en helt ny måte å lese været på: Du kan «dra» deg gjennom dagen for å se hva slags solforhold, nedbør og skyer du har i vente. Ting kan endre seg fram til den endelige utgaven er klar, som ennå ikke har noen lanseringsdato, men denne funksjonen kommer de nok til å beholde.

Det er nemlig ganske fancy, og her ser du hvordan det fungerer i motsetning til dagens app:

NY YR: Vi har fått prøvd betaversjonen av den nye Yr-appen, som kommer til iPhone og Android. Her ser du hvordan den kan bli seende ut! Video: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer