Snarveier i varselmenyen

Smart og gratis Android-app lar deg putte snarveier på nedtrekksmenyen.

På Android kan du også legge snarveier i varslingsmenyen. En gratisapp er alt som skal til.
På Android kan du også legge snarveier i varslingsmenyen. En gratisapp er alt som skal til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste Android-launchere er laget etter følgende prinsipp: I app-skuffen ligger alle apper som er installert, mens du kan flytte apper herfra og til hjemmeskjermen, som da kan sammenlignes med skrivebordet på en PC. Hjemmeskjermen består igjen som regel av flere "sider", og de fleste moderne telefoner lar deg skreddersy både antall og rekkefølge på disse sidene.

På den nederste linja er det også vanlig å ha noen faste ikoner – som ikke endres selv om du sveiper mellom de ulike sidene. Dermed vil disse "alltid" være tilgjengelige, uavhengig av hvilken av sidene du har åpen.

Savner du hurtig tilgang til enkelte ting; det være seg å ringe en kontakt direkte eller endre lysstyrken på skjermen, finnes det utallige widgets (moduler) som kan hjelpe deg med det. De opptar da én eller flere ikonplasser på hjemmeskjermen.

Les også: 11 anbefalte Android-widgets

Det er imidlertid ikke fritt for at det kan bli litt overfylt etter hvert, og at det blir mye sveiping frem og tilbake for å finne riktig app. Kjekt er det derfor med dagens godbit, 1Tap Quick Bar, som også lar deg legge snarveier til varslingsmenyen, altså "rullegardina" du drar ned fra toppen. Dessuten kan du også bruke appen til å lage vanlige widgets, som kan legges på hjemmeskjermen.

Snarveier i varselmenyen


Gratisversjonen av appen lar deg lage én linje med snarveier i varslingsmenyen, og vil du ha flere, kan du oppgradere ved å gjøre en såkalt in-app purchase – én euro for to linjer, to euro for fem linjer og ¤2,49 for ubegrenset av dem.

Lett å bruke - mange muligheter

Når du starter appen, oppretter du enkelt en ny linje ved å trykke på +-knappen. Dernest kan du legge til nye elementer fra fire ulike kategorier. Under settings finner du det som har med telefonoppsettet å gjøre. Eksempler er å skru av og på WiFi/GPS/Bluetooth, justere lyd/vibrering, lysstyrke på skjermen etc.

Under applications finner du apper du har installert, shortcut gir deg snarveier, f.eks. til et bokmerke, en spilleliste eller en spesiell Dropbox-katalog, mens contact inneholder alle kontaktene dine. Hvilke snarveier du ønsker på linje kan du så mikse og trikse med som du vil.

I tillegg finnes muligheten for å velge blant en god håndfull bakgrunner, ikonsett etc, før du til slutt lagrer kreasjonen og vips, så dukker den opp i varslingsmenyen. Vil du i stedet lage den som en widget (som blir liggende på hjemmeskjermen), gjør du det ved først å holde fingeren nede på en ledig plass på hjemmeskjermen og deretter legge til en widget på vanlig vis.

1Tap Quick Bar (Google Play, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer