Royole FlexPai

Sniktitt: Her er verdens første brettbare smarttelefon

Det er en telefon. Det er et nettbrett. På samme tid.

BRETTBAR MOBIL: Amerikanske Royole er først ut med en brettbar smarttelefon. Dette er FlexPai. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BRETTBAR MOBIL: Amerikanske Royole er først ut med en brettbar smarttelefon. Dette er FlexPai. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: I fremtiden skal alle dingsene kunne rulles sammen og brettes, eller? Det er vanskelig å si, men under elektronikkmessen CES i Las Vegas denne uken, er det spesielt to produkter som får mye oppmerksomhet.

Dørene til messen åpnet i går, og vi var med da folk banet seg frem til Royoles utstillingsbod i håp om en kikk på den brettbare mobiltelefon, FlexPai. LGs plass på messegulvet var også pakket med presse, bransjefolk og vanlig besøkende som blant annet ønsket en titt på den rullbare TV-en.

For oss nordmenn er det amerikanske selskapet Royole, opprettet av to ingeniørstudenter ved Stanford-universitet i 2012, noe ukjent, men de jobber med en del spennende teknologi.

FlexPai er naturligvis trekkplasteret til selskapet under CES. Vi har hørt snakk om brettbare mobiltelefoner i lang tid, men vi har ikke fått en ordentlig titt på en fungerende enhet før nå.

Dingsene skal brettes og bøyes

Ser du FlexPai forfra, ser enheten ut som et helt vanlig Android-nettbrett på størrelse med en iPad mini, og du tenker kanskje at det ikke er noe spesielt med den. Men når FlexPai foldes sammen og skjermen kurver rundt, da vet du at det er snakk om en spesiell dings.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer