Get BoX

Sniktitt på Gets nye TV-hverdag

Den nye TV-boksen er bygget på Android TV-plattformen, og vi lot oss overraske over hvor åpen den er.

STRØMMEBOKS: Espen Atland, leder for TV og underholdning i Get, viser frem den nye TV-boksen til selskapet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STRØMMEBOKS: Espen Atland, leder for TV og underholdning i Get, viser frem den nye TV-boksen til selskapet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I starten av året ble den nye TV-boksen til Get lansert med brask og bram. Boksen heter noe så enkelt som Get BoX og markerer en ny satsing på TV, med fokus på at innholdet skal være tilgjengelig når brukeren ønsker det.

Det er ingen tvil om at lineær-TV har fått seg en støkk i konkurransen fra strømmetjenestene med Netflix i spissen, noe som har fått TV-selskapene til å tenke annerledes.

For eksempel er flere strømmetjenster, deriblant HBO, Paramount+ og Fox, en del av TV-tilbudet til Get, mens Netflix faktisk har fått en egen plass på fjernkontrollen.

Dog er det verdt å merke seg at du kan bruke Gets poengsystem til å bytte tjenester og kanaler når du måtte ønske, men Netflix er ikke en del av dette og krever at du har et eget abonnement.

Her er Get BoX. Den er mye mindre enn de andre TV-boksene til Get, men er attpåtil mye smartere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Her er Get BoX. Den er mye mindre enn de andre TV-boksene til Get, men er attpåtil mye smartere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Google Assistent på fjernkontrollen

Nye Get BoX er bygget på Android TV-plattformen, som gjør at du i tillegg til Gets innhold og tilbud også får tilgang til Google-tjenester som Play Store, Play Filmer og Google Assistent. Sistnevnte har dessuten en egen knapp på fjernkontrollen.

Samtidig betyr det også at du kan bruke Google Cast i de appene og tjenestene som støtter det, og kringkaste innholdet fra mobilen og nettbrettet ditt til TV-en via Get BoX, altså som et alternativ til Chromecast.

TV-boksen støtter også Spotify Connect, slik at du enkelt kan strømme musikken din på den måten. Ettersom Play Store er på plass, kan du også laste ned Spotify-appen direkte til boksen.

Get BoX-ens fjernkontroll er kjedelig, men har også noen nye funksjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Get BoX-ens fjernkontroll er kjedelig, men har også noen nye funksjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Mindre enn Micro

Den nye boksen er mye mindre enn både Micro og Get Box II – mer på størrelse med en Apple TV, så du trenger ikke akkurat å rydde plass til den i TV-benken. På baksiden sitter det en vanlig antennekontakt (også kjent som koaksial), optisk lydutgang, ethernet-kontakt, HDMI, USB-C og en port for strømforsyning.

Ettersom boksen både har koaksial og ethernet/wifi, kan du selv velge om du vil kjøre kabel-TV eller over internett. En av fordelene med førstnevnte er at direkte-TV faktisk er direkte – hvis du strømmer, vil du alltid ligge noen sekunder bak. Vi som ser fotball på TV 2 Sumo er godt kjente med det «problemet», der fotball-appen vibrerer i lomma med scoringsvarsel selv om ballen er ved midtstreken.

Get BoX har støtte for både 4K-oppløsning og HDR-bilde (utvidet dynamisk område), slik at du blant annet kan se Netflix' 4K-materiale i best mulig kvalitet. Get forteller oss at 4K-filmleie kommer, men det er uvisst når.

Nytt med fjernkontrollen er at den både har IR- og Bluetooth-signaler, som i praksis betyr at du ikke behøver å sikte på Get BoX-en for å styre den.

Selve brukergrensesnittet vil for nåværende Get-kunder fremstå kjent, men tjenesten har også fått en ny hjemskjerm med oversikt over hva som er på TV, innholdet du følger, anbefalinger og liknende, og på fjernkontrollen finner du fremdeles knapper for Mitt innhold og TV-guide.

Grensesnittet er delt inn i egne faner med hjem, serier, filmer, favorittinnhold og så videre, og fremstår ganske oversiktlig og raskt og responsivt. Det eneste som fremstår litt tregt er det å skifte mellom kanaler, men Get forteller oss at det er noe de jobber med å forbedre.

Her er utvalget av kontakter på Get BoX. Du kan fremdeles bruke koaksial hvis du foretrekker det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Her er utvalget av kontakter på Get BoX. Du kan fremdeles bruke koaksial hvis du foretrekker det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Startet pilotprosjekt

Espen Atland, leder for TV og underholdning i Get, forteller til Dinside at den nye Get BoX-en er delt opp inn i tre hovedpilarer og symboliserer en TV-hverdag i endring:

  • Direkte TV med all funksjonalitet vi er vant med til i dag.
  • Video på forespørsel. Altså strømmetjenester, Get BoX har støtte for et tosifret antall rett ut av boksen. Get tilbyr også filmleie.
  • Android TV og tredjepartstjenester som apper via Play Store.

De første Get-kundene, det vil si 1500 personer som deltar i et pilotprosjekt, har hatt boksen i flere måneder, mens full slipp forventes på sensommeren. Atland forteller at de hele tiden mottar tilbakemeldinger fra pilottesterne og tilpasser tjenesten deretter.

Sebastian Eidem, kommunikasjonssjef i Get, forteller at den nye TV-boksen oppdateres kontinuerlig, og at den på den måten er mer dynamisk enn de mer tradisjonelle TV-boksene til selskapet. Dette fører til en mer jevn strøm av nye brukeropplevelser til kundene.

– Du får det beste fra direkte TV og det beste fra strømmeverdenen, sier han til Dinside.

Overraskende åpen

Noe som fanget vår interesse er at du fint kan ta med Get BoX på ferie til for eksempel Danmark, koble den til nettet og se både TV og favorittinnholdet ditt på farten. Da kan du også strømme TV-opptakene dine fra skyen, noe du for øvrig også kan gjøre med mobilappen til Get.

Vær obs på at noe innhold kan være blokkert for visning i utlandet.

Prisen på Get BoX ligger på 49 kroner i måneden. Som valgfritt tillegg tilbys opptaksfunksjonen – 500 timer i nettskyen – for 99 kroner i måneden. Til sammenlikning koster Get Box II 129 kroner i måneden med lagring av opptak lokalt.

Førsteinntrykket vi sitter igjen med etter en titt på Get BoX, er at hvis man først skal ha en TV-boks virker det som et utvilsomt bedre valg å gå for denne boksen fremfor Get Box II, selv om sistnevnte er rimeligere. Det eneste sistnevnte tilbyr som den nye Android TV-baserte TV-boksen ikke gjør, er tekst-TV. Det spørs vel om det blir et stort savn.

Spesielt er Play Store-delen, med et hav av apper, ganske spennende og det er interessant å se hvor åpen Get har gjort den ferske TV-boksen. Et godt eksempel på det er, som nevnt over, at du kan kringkaste innhold fra mobilen og nettbrettet ditt til Get BoX. På iPhone og iPad gjelder ikke det alt innholdet, men kun apper som støtter Google Cast.

PS: Vi har akkurat fått inn en Get BoX til test, og skal teste den grundig gjennom sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer