IFA 2019

Sniktitt: Samsung Galaxy Fold

Samsung har fikset problemene til brettetelefonen, men du må fortsatt vente litt før du får kjøpt den i Norge.

Vi fikk en kort titt på Samsung Galaxy Fold under årets IFA-messe i Berlin. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN: Mer enn et halvt år har gått siden Samsung først annonserte Galaxy Fold, men lanseringen har latt vente på seg. I april valgte Samsung å utsette den brettbare telefonen, for å gjøre enkelte forbedringer på designet.

I forbindelse med teknologimessen IFA i Berlin kunngjorde selskapet at Galaxy Fold blir tilgjengelig denne måneden, men Norge er ikke en del av den første utrullingen, og norske kunder må vente til tidligst oktober for å få tak i den spesielle smarttelefonen.

GALAXY FOLD: Samsungs første brettetelefon blir tilgjengelig denne måneden, men nordmenn må vente. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY FOLD: Samsungs første brettetelefon blir tilgjengelig denne måneden, men nordmenn må vente. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Vi var til stede på IFA-messen forrige uke og fikk en liten sniktitt på Galaxy Fold. Det er ingen tvil om at det er interesse for denne telefonen. Etter en halvtime i kø, fikk vi mer eller mindre nøyaktig to minutter med den.

Testerne dro av filmen

Samsung har gjort flere forandringer på Galaxy Fold-en som går i salg denne måneden fra enheten som ble avduket i februar. Blant annet med beskyttelsesfilmen som ligger over skjermen. Da testerne fikk brettetelefonen i hendene, valgte flere å dra av denne filmen, noe som første til at skjermen ble ødelagt.

Endringen Samsung har gjort, er å plassere beskyttelsesfilmen under rammen med kanter rundt slik at det ikke lenger er mulig å dra den av. Ellers er hengselet forbedret på flere måter og skal være mer solid enn tidligere.

I «mobilmodus» har Galaxy Fold en 4,6-tommers skjerm. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
I «mobilmodus» har Galaxy Fold en 4,6-tommers skjerm. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

En ny type skjermpanel

Ellers er mye likt ved modellen som først ble annonsert i februar. Galaxy Fold en skjerm som foldes utover, og inn når den ikke er i bruk, akkurat som en bok. Dette er motsatt av Royole FlexPai, som vi tok en kikk på under CES-messen i Las Vegas i januar, som brettes andre veien.

Hengselet består av små tannhjul, ikke ulikt hva Lenovo gjør med Yoga-PC-ene, som er skjult for å gi enheten et mer elegant design.

Hovedskjermen har et AMOLED-panel som er 7,3 tommer på det meste. For å gjøre den brettbare skjermen mulig, har Samsung funnet opp en ny polymer for å lage et panel som er rundt halvparten så tynt som et vanlig smarttelefonpanel.

Galaxy Fold har også en frontskjerm på 4,6 tommer i 21:9-format.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer