Søketillegg fra AltaVista

AltaVista Discovery er et tillegg til nettleseren din, som gjør søkemuligheter tilgjengelig hele tiden. Det er også noen flere funksjoner, som for eksempel mulighet for å søke i egne filer på harddisken og i gamle epost-meldinger.

Søketillegg fra AltaVista
Publisert

AltaVista Discovery er tilgjengelig for nedlasting, og koster ingen verdens ting – bortsett fra tålmodighet. For filen du må laste ned, er på 10,7 MB..

AltaVista Discovery legger seg som en ekstra linje over nettleseren, og forblir der til du lukker den. Deretter legger den seg som arbeidslinjen i Windows 95, bare øverst på skjermen.

Den ekstra arbeidslinjen inneholder et rullegardinfelt, et søkefelt og noen knapper. I rullegardinfeltet kan du velge hvor du vil søke, om du vil søke på Internett, blant dokumentene dine eller for eksempel blant epost-meldinger. Knappene har forskjellige funksjoner som vi kommer tilbake til.

Noen smarte finesser

I søkefeltet taster du inn teksten som i et vanlig søk. Resultatet kommer opp i nettleseren, og vises som på vanlig AltaVista-måte. Reklamen får du også med, selv om du bare søker gjennom egne filer. Det betyr at AltaVista Discovery går innom sin egen server i USA for å vise hvilke filer den har funnet, og dette kan ta litt tid.

Dette er ikke spesielt imponerende. Søke på denne måten har man kunnet gjøre før, og det har ikke vært noen stor belastning å måtte gå til en søkemotor. De som bruker Internet Explorer 4.0 har også mulighet til å ha flere søkemotorer i en egen ramme på venstre side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer