Solbrillene som justerer seg selv

Svensker ber om én million på Kickstarter for å gi deg framtidens solbriller.

REGULERBAR: Skugga er solbriller med regulerbar skyggelegging. Foto: SKUGGA
REGULERBAR: Skugga er solbriller med regulerbar skyggelegging. Foto: SKUGGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om sommeren ikke har vært den varmeste til nå, har mange funnet frem solbrillene.

Svenskene bak «Skugga» har ambisjoner om å gjøre solbriller mye smartere. Nå ber de om én million kroner via folkefinansieringstjenesten Kickstarter for å realisere sitt smarte produkt.

Justerer seg selv

Skugga er solbriller som kan justere hvor mørke de er selv. De har en innebygd lysmåler som registrerer lyset i omgivelsene, hvorpå graden av mørkhet da automatisk justeres til å passe på best mulig måte.

Eksempelvis vil de automatisk bli lysere når du kjører inn i en tunnel, mens du i løpet av millisekunder vil få en mørk solbrille når du kjører ut av den samme tunnelen. Uansett hvor mørke de er, lover de å blokkere 100 prosent av UVA- og UVB-stråler.

Alternativt kan du regulere dette via en tilhørende app, der du også kan lagre favorittinnstillinger som du kan hente frem ved å bikke litt på den ene brillestanga.

Lader magnetisk

Løsningen innebærer også en magnetisk lademekanisme – i form av en USB-kabel du kan klipse rundt den ene brillestanga. Skaperne jobber også med å få brillen til å støtte Qi-standarden, slik at du kan lade brillene ved å legge dem på en trådløs lader som følger den samme standarden; for eksempel de nye møblene fra IKEA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer