iPhone

Solid iPhone-nedgang for Apple

Men Huawei slår tilbake etter en tøff start på sommeren – nærmer seg Samsung.

NEDGANG: Apple selger færre nye iPhoner, og nå er de for lengst passert av Huawei. Foto: Pål Joakim Pollen
NEDGANG: Apple selger færre nye iPhoner, og nå er de for lengst passert av Huawei. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens PC-salget for første gang på flere år kan vise til økning i salget, peker pilen stadig nedover i det det mettede mobilmarkedet.

Det viser tall fra analyseselskapet IDC som estimerer med et salgstall på 333,2 millioner smarttelefoner. Det er en nedgang på 2,3 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor.

IDC peker på at det har vært utfordringer i flere markeder, og spesielt i Kina og USA er nedgangen stor, som er de to største markedene i verden.

Huawei klatrer

Kinesiske Huawei, som har gjennomgått et mildt sagt krevende kvartal, er faktisk ett av lyspunktene på salgslisten. Ifølge IDC-tallene øker Huawei med 8,3 prosent til 58,7 millioner solgte smarttelefoner. De gode salgstallene betyr at det kinesiske selskapet fortsetter å ta inn på Samsung, samtidig som de øker avstanden ned til Apple.

Apple solgte betydelig færre antall iPhone-modeller siste kvartal enn tilsvarende periode i fjor. Nedgangen var på hele 18,2 prosent, og nå er det faktisk kortere avstand ned til fjerdeplassen enn opp til andre for Apple, som hadde 10,1 prosent markedsandel forrige kvartal.

IDC påpeker at Apple har lykkes med iPhone-oppgraderingsprogrammet og å selge brukte iPhoner, noe som ikke kommer frem i salgstallene, som kun viser salg av nye smarttelefoner, og at iPhone-kundebasen fortsetter å vokse.

Fremdeles på topp

Samsung fortsetter å være markedsleder og kan vise til en økning på 5,5 prosent til 75,5 millioner solgte smarttelefoner. IDC bemerker at Samsung sliter med å selge toppmodeller ettersom kundene beholder smarttelefonene sine lenger enn tidligere, eller at de erstatter de dyre med rimeligere enheter.

Den kommende lanseringen av Galaxy Note 10 kan også være en medvirkende årsak til at Samsungs flaggskiptelefoner ikke selger like godt, samtidig som Galaxy A-serien, med blant annet Galaxy A50 i spissen, gjør det svært godt, ifølge analyseselskapet.

Har du kjøpt en ny smarttelefon i løpet av de siste tre månedene?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer