TEST: iPhone 12 og 12 Pro

Solide og lynraske

Forventingnene er som alltid skyhøye når nye iPhone-modeller lanseres. Denne gangen synes vi spesielt én faller litt mellom to stoler.

TVILLINGER: iPhone 12 og 12 Pro er akkurat like store og deler også veldig mye ellers. Foto: Pål Joakim Pollen
TVILLINGER: iPhone 12 og 12 Pro er akkurat like store og deler også veldig mye ellers. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

iPhone 12 og 12 Pro er de to første av totalt fire nye modeller fra Apple i høst, der de fire modellene prismessig er rangert som følger:

 • iPhone 12 Pro Max (128 GB/13.990,-)
 • iPhone 12 Pro (128 GB/12.990,-)
 • iPhone 12 (64 GB/9.990,-)
 • iPhone 12 Mini (64 GB/8.990,-)

Max- og mini-modellene slippes ikke før i midten av november, så foreløpig er det kun de to uthevede du får kjøpt.

Som du ser er ikke prisforskjellen mellom de to helt ubetydelig, der Pro-utgaven koster 30 prosent mer. Det er riktignok med dobbelt så mye lagringsplass, så om vi sammenligner 128 GB-utgavene av de to, er prisforskjellen mindre, der iPhone 12 koster 10.690 kroner med samme mengde lagringsplass. Altså er prisforskjellen i så måte 2.300 kroner.

DUETT: iPhone 12 og 12 Pro er de to første av årets fire nye modeller. Foto/Mikrofon: Pål Joakim Pollen. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer

Svært robust

Apple har gjort sitt for at de nye modellene skal være solide. Glasset på fremsiden har de utviklet i samarbeid med Corning, selskapet bak «Gorilla glass», som nesten alle telefoner bruker en eller annen variant av.

Denne gangen har Apple blandet inn et keramisk stoff i glasset som skal gjøre det fire ganger så sterkt mot fallskader som andre telefoner – skulle du miste den i bakken, vil det altså være mindre sjanse enn tidligere for at glasset sprekker, og det er verdt å sette pris på.

På baksiden er det også glass, der Pro-utgaven har en matt finish, mens iPhone 12 har blank bakside. Årets nye Pro-farge er stillehavsblå, som er den du ser på bildene i denne artikkelen.

iPhone 12 (venstre) har blank bakside og matt aluminium langs kanten. iPhone 12 Pro (høyre) har matt bakside og en kant av stål. Foto: Pål Joakim Pollen
iPhone 12 (venstre) har blank bakside og matt aluminium langs kanten. iPhone 12 Pro (høyre) har matt bakside og en kant av stål. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

En annen forskjell mellom 12 og 12 Pro er at Apple har brukt stål i konstruksjonen av 12 Pro, mens det er brukt (mykere) aluminium på iPhone 12. Materialvalget har gjort at vekten på de to er ganske ulik, for selv om de er nøyaktig like store, veier de henholdsvis 164 gram (iPhone 12) og 189 gram (iPhone 12 Pro) – en forskjell som godt merkes i hånda. Verdt å merke seg er at stålkanten på pro-utgaven er blank og samler derfor på fingeravtrykk. Men det vil du uansett ikke se med et deksel på.

Begge telefonene bærer IP68-sertifisering, som betyr at de er godt tettet mot smuss/støv og vann. Sekstallet indikerer at produktet er komplett beskyttet mot støvgjennomtrengning, mens åttetallet tilsier at produktet skal tåle varig neddykking i vann, med videre spesifikasjon fra produsenten.

Og mens de fleste her typisk sier én meter under vann i 30 minutter eller lignende, hevder Apple at iPhone 12-modellene skal tåle seks meters dybde i en halvtime, som er i særklasse. Nå skal det sies at du allikevel ikke får noe garantidekning mot vannskader, og som Apple poengterer kan graden av vanntetthet avta over tid når man får litt riper her og der og den slags, men det gjelder alle telefoner.

Ellers er det et veldig iPhone 5-aktig design vi får fra Apple denne gangen, med de rette kantene og svært buede hjørnene. Konstruksjonsmessig står iPhone 12-modellene til toppkarakter i vår bok, selv om vi har fått kommentarer fra folk som har prøvd å holde telefonene at de synes kantene er for skarpe.

LIKE STORE: iPhone 12 og 12 Pro er akkurat like store, med 6,1 tommers skjerm. Deksler passer derfor begge telefonene, mens de to andre nye iPhone-modellene har andre størrelser. Foto: Pål Joakim Pollen
LIKE STORE: iPhone 12 og 12 Pro er akkurat like store, med 6,1 tommers skjerm. Deksler passer derfor begge telefonene, mens de to andre nye iPhone-modellene har andre størrelser. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Flotte skjermer, men …

iPhone 12 og 12 Pro har meget gode skjermer.

De er begge av Amoled-typen og måler 6,1 tommer diagonalt. Oppløsningen på 1170x2532 piksler gir en pikseltetthet på 460 ppi, som er mer enn skarpt nok. Som for 11 Pro-modellene kaller Apple skjermene «Super Retina XDR», og de støtter begge HDR (Dolby Vision).

Når de viser HDR-innhold, kan de gå helt opp til 1200 nits lysstyrke, mens maksgrensen ellers, altså typisk ute på en solskinnsdag, er 625 nits (iPhone 12) og 800 nits (12 Pro). Vi har ikke vært veldig bortskjemt med solskinn her på østlandet den siste uka, men med den lave refleksjonen i skjermglasset tror vi nok at du vil se fint på begge disse skjermene på lyse dager.

DOBBEL AMOLED: Både 12 og 12 Pro har Amoled-skjermer med dypt sortnivå og flotte farger, men vi savner sårt høyere bildefrekvens enn 60 Hz, som så og si alle Apples konkurrenter nå har både på toppmodellene og rimeligere modeller. Foto: Pål Joakim Pollen
DOBBEL AMOLED: Både 12 og 12 Pro har Amoled-skjermer med dypt sortnivå og flotte farger, men vi savner sårt høyere bildefrekvens enn 60 Hz, som så og si alle Apples konkurrenter nå har både på toppmodellene og rimeligere modeller. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og ellers ser det svært bra ut - de er i ekte Apple-ånd møysommelig kalibrert til å gjengi svært korrekte farger og holder også svært godt på fargene når du endrer innsynsvinkelen. TrueTone-teknikken, der hvitbalansen justeres basert på omgivelsene, er også kjærkommen, selv om det også er ting flere av konkurrentene etter hvert har latt seg inspirere av.

Men. Kjøper du en toppmodell til opp mot 10.000 kroner i dag, får du en meget god skjerm uansett hvilken produsent du velger. Nettsteder som DisplayMate har delt ut A+-karakterer i flere år nå, og forskjellene er marginale når det kommer nye modeller, selv om produsenten legger til ord som «Super» eller forkortelser som «XDR» i navnet.

For det er én ting som gjør at iPhone 12-skjermene i våre øyne ikke er de beste, og det er at Apple fortsatt har valgt å kjøre på gode, gamle 60 Hz-bildefrekvens, der konkurrentene for lengst har gått over til både 90, 120 og til og med 144 Hz (Lenovo, Asus m.fl.).

Video og annet innhold ser svært bra ut på iPhone 12-skjermene. Foto: Pål Joakim Pollen
Video og annet innhold ser svært bra ut på iPhone 12-skjermene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Eksempelvis får du 120 Hz både på OnePlus 8t til snaue 7.000 kroner og på Samsung Galaxy S20 FE (inne til test) til 8.500 kroner, som begge må sies å være sterke konkurrenter denne høsten. Det gir et langt mer flytende bilde og en høyere opplevd ytelse i hverdagen. Det er også mye mer behagelig å se på mens du skroller, der teksten i langt større grad holder seg lesbar mens den flytter på seg (se saktefilm-eksempel i videoen lenger opp).

Ja, du får til og med telefoner til under 4.000 kroner som har 90 Hz oppfriskningsrate i disse dager (OnePlus Nord N10 5G, nylig lansert).

Høyere skjermoppfriskning blir nok garantert en av nyhetene i iPhone 13, men her synes jeg Apple rett og slett har gjort et dårlig valg med å spare på produksjonskostnadene, for jeg vil påstå at du i mye større grad vil merke forskjell på 60 og 120 Hz enn at skjermen er enda en halv prosent bedre kalibrert enn før. I denne prisklassen forventer vi mer i 2020 enn 60 Hz, rett og slett.

Ellers er busslomma på toppen til frontkamera & co like stor som før, og den er så bred at det for eksempel ikke er plass til batteriprosent på statuslinja – den får du først se når du sveiper ned kommandosenteret fra øverste høyre hjørne. Her har for eksempel Huawei samme type ansiktsgjenkjenning innebygd i P40 Pro- og Mate 40 Pro-modellene sine, men de legger beslag på langt mindre fysisk plass.

Ekstrem ytelse

Apples nye A14 Bionic-prosessor er den første i markedet med 5 nm produksjonsteknikk, ned fra 7 nm. Også Huawei har lansert sin Kirin 9000-prosessor i Mate 40 Pro, som er tuftet på samme teknikk.

I praksis betyr det at det er plass til enda flere transistorer på samme areal og at man derfor kan få økt ytelse, lavere batteriforbruk eller kanskje mest aktuelt - en kombinasjon av dem.

EKSTREM: I den nye 3DMark-testen Wild life knuser Apple konkurrentene på ytelse. Foto: Pål Joakim Pollen
EKSTREM: I den nye 3DMark-testen Wild life knuser Apple konkurrentene på ytelse. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her er det mye hestekrefter under panseret - på den splitter nye 3Dmark-testen Wild life, får vi 6657 poeng på iPhone 12 Pro, milevis over scoren vi fikk på Samsung Galaxy S20 FE, med Snapdragon 865-prosessor, nemlig 3740 poeng, som vil være nokså representativ for de gjeldende Android-toppmodellene.

Nå er selvsagt det en prosessor med 7 nm-produksjonsteknikk, så det vil bli mer relevant å sammenligne i neste runde med toppmodeller når også konkurrentene har 5 nm-prosessorer, men at Apple alltid har vært langt fremme hva gjelder maskinkraft på sine telefoner er det liten tvil om.

For øvrig finnes det en liten forskjell på iPhone 12 og 12 Pro med tanke på maskinvaren, og det er at Pro-utgaven har 6 GB arbeidsminne (RAM), mens lillebror har 4 GB.

Selv om Apple har slanket batteriet noe i 12-modellene (2815 mAh kontra 3110/3046 mAh på iPhone 11/Pro) påstås de å ha samme batteritid som før. Vi har ikke sammenlignet dem side-om-side, men vi kan si at batteriet er vel så godt som Android-konkurrentene med langt større batterier. I går hadde jeg nesten fem timers skjermtid i løpet av dagen og rundt 25 prosent igjen ved leggetid. I helga ladet jeg ikke mellom lørdag morgen og søndag kveld, med moderat bruk: 2+2,5t skjermtid (riktignok ingen spill).

Men la oss ta en prat om ladingen.

Ingen lader i esken

Da iPhone 7 ble lansert, var Apple først ute med å fjerne hodetelefonutgangen. I år er de først ute med å fjerne selve laderen («klossen») fra esken. Du får heller ikke med ørepropper, men det synes vi det ligger et større rasjonal bak, siden det i langt større grad er som tilbehør å regne.

Altså er det bare telefonen, ladekabel og SIM-stikker som ligger i esken, og som ikke er laget av papp/papir. Apple peker på miljøhensynet her, både fordi man ikke trenger å produsere like mye elektronikk og fordi iPhone-eskene kan gjøres mer kompakte og derfor redusere transportbehovet.

TYNNERE: Så mye slankere har iPhone-esken blitt når den nå selges uten ladekloss og ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen
TYNNERE: Så mye slankere har iPhone-esken blitt når den nå selges uten ladekloss og ørepropper. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og joda, vi antar at de fleste som kjøper iPhone 12-modellene har en ladekloss liggende fra før, men verdt å merke seg er at kabelen som følger med i esken har Lightning-kontakt i den ene enden og USB-C i den andre, mens de fleste ladeklossene folk har hjemme har USB-A-utgang.

Kloss med USB-C-utgang er tross alt noe Apple kun har lagt ved iPhone 11 Pro og Pro Max fra før (18W). Med andre ord vil de færreste ha en kloss de kan bruke med kabelen som følger med, selv om man selvsagt kan bruke både kabelen og klossen man har liggende.

En ny ladekloss kan kjøpes som ekstrautstyr til en drøy tohundrelapp, og den er enda litt kjappere enn i fjor, med 20 watt ladeeffekt.

Treg magnetisk lading

I år er også året der Magsafe har gjenoppstått - trådløs lading der laderen kan smekkes på baksiden av telefonen via magnetisme. Magsafe var i sin tid noe som var helt genialt på Apples Macbook-maskiner, der ladekabelen bare smekket på plass, og der den slapp taket om du snublet i ledningen, slik at maskinen ikke falt i gulvet.

MAGNETISK: MagSafe-laderen har et så sterkt magnetfeste mot telefonen at den klarer å bære den - her igjennom ett av Apples MagSafe-deksler. Foto: Pål Joakim Pollen
MAGNETISK: MagSafe-laderen har et så sterkt magnetfeste mot telefonen at den klarer å bære den - her igjennom ett av Apples MagSafe-deksler. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Apple (og sikkert snart mange andre) har også lansert magnetiske deksler som lar deg lade telefonen med MagSafe direkte på dekselet.

Vi sjekket ladehastigheten der vi plugget 18W-laderen fra iPhone 11 Pro-modellene i veggen. Under ser du hvordan den utartet seg med den medfølgende Lightning-kabelen og med MagSafe-laderen, som Apple selger for 479 kroner:

Som du ser går det svært tregt å lade med MagSafe, til tross for at den er oppgitt til 15 watt (her fjernet vi etuiet i tilfelle det gjorde ladingen tregere). Etter en halvtime hadde vi bare gått fra 5-27 prosent på batteriet, der vi på samme tid kom fra 0-55 med vanlig kabellading, og selv etter tre timer hadde vi fortsatt ikke nådd 100%-merket.

(De avvikende sjekkpunktene underveis kan settes på «hjemmekontor med syk treåring»-regninga.)

Vi har sett artikler og YouTube-videoer som viser at MagSafe-laderen faktisk bare yter 15 watt om du bruker den nye 20 wattsladeren som kan kjøpes ved siden av – ikke en gang den kraftigste Macbook-laderen på 96 watt gir deg mer enn 10 watts trådløs lading, så det må være rimelig å sette spørsmålstegn ved om det er miljøet eller inntjeningen som er det egentlige motivet bak å droppe laderen fra esken.

Og er det egentlig noen vits å drasse på den større Magsafe-kabelen når du i stedet kan ha med Lightning-kabelen og få enda raskere lading? mye mer jobb er det ikke å stikke den inn i ladeporten, tross alt.

For ordens skyld: 15 watt er på ingen måte spesielt imponerende i 2020. Flere produsenter byr både på 30, 40 og nå senest 50 watts trådløs lading i Huawei Mate 40 Pro.

Gode kameraer, fabelaktig video

iPhone 12 og 12 Pro har to felles kameraer på baksiden, der Pro-utgaven har et tredje kamera. Alle har oppløsning på 12 megapiksler.

2 OG 3: Her er den største forskjellen på iPhone 12 og 12 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen
2 OG 3: Her er den største forskjellen på iPhone 12 og 12 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Som før får du en ultravidvinkel med brennvidde tilsvarende 13 mm (35 mm-format), blenderåpning f/2,4 og bildebrikke på 1/3,6". Dette er identiske spesifikasjoner med tilsvarende kamera i 11-modellene.

Vidvinkelen, altså hovedkameraet, har fått mer lyssterkt glass siden sist, og nå er blenderåpningen på f/1,6 (vs f/1,8), som da gir rundt 27 prosent mer lys inn på bildebrikken. Den har samme størrelse som før (1/2,55") og har fortsatt optisk bildestabilisering. Verdt å merke seg her er at den kommende Max-modellen har en langt større bildebrikke på hovedkameraet, som vil være mer på størrelse med de argeste konkurrentene.

4X ZOOM: Apple oppgir nå 4x zoom på iPhone 12 Pro, men merk at du har akkurat samme zoom-muligheter som sist. Les mer om det under. Foto: Pål Joakim Pollen
4X ZOOM: Apple oppgir nå 4x zoom på iPhone 12 Pro, men merk at du har akkurat samme zoom-muligheter som sist. Les mer om det under. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det ekstra kameraet er som på tidligere Plus- og Max-modeller, altså et normalobjektiv («tele») med brennvidde tilsvarende 52 mm (f/2,0; 1/3,4" brikke). Velegnet til portrettbilder, men ikke allverdens til zoomfaktor. Pro-modellene har dessuten en såkalt «Lidar» - en slags «lysradar» som hjelper til med autofokus i mørket og kartlegging av dybden i bildet du skal ta.

Ved siden av fotografering brukes denne også til AR-apper og virker veldig kjapp og presis. Jeg prøvde å måle bredden med AR-appen «måleverktøy» på et vitrineskap hjemme, og der sa Apple at det var 86 centimeter bredt. Det sa produktinformasjonen til Ikea også.

Apple oppgir for øvrig at iPhone 12 Pro har 4x optisk zoom, men det er da regnet fra ultravidvinkelen til tele (52:13=4). Det er en notasjon som for så vidt ikke er feil, men høyst uvanlig blant mobilprodusentene, der de fleste setter brennvidden på hovedkameraet under brøkstreken, noe Apple også gjorde i fjor, da 11 Pro-modellene hadde 2x optisk zoom.

Men 12 Pro har altså akkurat samme zoom-muligheter som det 11 Pro har, så du kan altså ikke zoome inn noe mer på 12 Pro enn på 11 Pro selv om Apple nå oppgir 4x optisk zoom i stedet for 2x.

Skulle Samsung ha fulgt samme notasjon på S20 Ultra, ville de for eksempel hatt nesten 8x optisk zoom (103:13) og ikke 4x (103:26), som de oppgir.

Bildene blir jevnt over meget gode. En nyhet i år er at nattmodusen fungerer på alle kameraene, men fremdeles har Apple litt å strekke seg etter når vi tar bilde side om side med Huaweis nye toppmodell:

Huaweis sensor er mye større og kameraet byr på et langt større dynamisk omfang, der Huawei-bildet har mye mer detaljer i mørket og langt mer kontroll på lyskildene, og det går igjen på alle nattbildene vi har tatt med de to side om side.

I markedsføringen spiller Apple også mye på at man nå kan ta flotte portrettbilder i mørket, men det kan nå konkurrentene også, spør du oss - under ser du et eksempel side om side med Samsung Galaxy S20 Ultra:

Her har iPhone-bildet mer detaljer i jakka og mer farge i ansiktet, men Samsung har fått med mer av det mørke i håret og har også bedre kontroll på lyskilden bak.

Ellers får man som vanlig gode bilder fra iPhone-kameraet, med en viss varm glød i bildene, ganske sterke farger og gode eksponeringer. Spesielt vil jeg trekke frem frontkameraet som svært godt, som denne selfien tatt i motlys (jeg rakk å løpe ut det ene minuttet vi har hadde sol den siste uka):

(Beskåret i høyen så du slipper å skrolle så langt.)
(Beskåret i høyen så du slipper å skrolle så langt.) Vis mer

Fargene kan i enkelte tilfeller være i overkant. Under er det egentlig en gråværsdag i oktober, men på iPhone-bildet kunne det nesten ha vært juni med veldig grønt gress og et stabbur som nærmest gnistrer av farger sammenlignet med S20 Ultra-bildet:

Det ser selvsagt likandes ut på mobilskjermen, men Samsungs bilde gjengir realiteten mer korrekt.

Som før har vi samlet et godt knippe bilder i et eget Google Foto-album om du vil inspisere dem nærmere.

På video er iPhone 12-modellene særdeles gode. De støtter 4K-oppløsning med Dolby Vision HDR og 60 bilder i sekundet, og den optiske stabiliseringen er meget god (her kommer også Max-modellen med en ekstra sensorstabilisering). Apple har dessuten den beste zoomfunksjonen vi vet om på mobilkameraer, der det hele skjer så mykt og trinnløst.

Her er et klipp som gir deg inntrykk av bildekvaliteten og stabiliseringen, og som selvsagt vil ta seg best ut om du ser den på en HDR-skjerm:

Eksempelvideo filmet med iPhone 12 Pro. Vis mer

En ting som ikke er lansert ennå, er Apples nye råformat ProRAW. Dette vil gi deg større muligheter til å redigere bildet destruksjonsfritt etter at det er fanget, og det blir bare tilgjengelig på Pro-modellene. Det skal vi selvsagt ta en titt på når det lanseres senere i år.

Endelig 5G

I år er også året der iPhone-modellene har fått 5G-støtte. Her hevder Apple at telefonene deres er de som støtter flest 5G-bånd, men verdt å merke seg er at vår europeiske modell ikke støtter mmWave-teknologien, i motsetning til de du får kjøpt i USA, som støtter både Sub-6 og mmWave.

5G-støtte er selvsagt greit å ha, men det ser ut til å ta noen år før de norske operatørene har fylt det ganske land med 5G-sendere, og at du det nærmeste året kun vil få tilgang til det i enkelte større byer her til lands.

Smart er det i hvert fall at Apple har gjort det slik at telefonen aktiverer 5G ved behov, altså typisk når du skal laste ned store filer, slik at du ikke bruker unødvendig mye batteri på å være tilkoblet mobilnettet. Å bruke 5G trekker mer strøm enn å bruke 4G, og sannsyligvis vil du på disse telefonene merke det i større grad på batteriprosenten enn på telefoner med større batterikapasitet.

SMÅ FORSKJELLER: Under ser du hva som skiller iPhone 12 og 12 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen
SMÅ FORSKJELLER: Under ser du hva som skiller iPhone 12 og 12 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

12 vs 12 Pro

La oss også kort oppsummere hva som er forskjellene på iPhone 12 og iPhone 12 Pro, der prisforskjellen med samme lagringsplass (128 GB) altså er 2.300 kroner:

 • 12 Pro har et ekstra kamera og Lidar
 • 12 Pro vil støtte Apples kommende ProRAW-funksjon, som er forbeholdt Pro-modellene
 • 12 Pro har 6 GB RAM vs 4 GB
 • 12 Pro har maks lysstyrke på 800 nits på skjermen (625 nits på iPhone 12). Ved HDR-avspilling har begge 1200 nits.
 • 12 Pro kan filme med 4K, Dolby vision og 60 bilder per sekund (iPhone 12 kan bare ha 30 bilder per sekund med 4K og Dolby vision)
 • 12 Pro har matt bakside og kanter av stål
 • 12 Pro veier 25 gram mer

Ikke allverden til ekstra der, altså, der det meste handler om kameramulighetene.

Konklusjon

At Apple er blant de aller ypperste mobilprodusentene har det aldri vært noe tvil om, og i år synes vi de største trumfkortene er ekstremt høy ytelse og at telefonene i hvert fall på papiret er mer solide enn noen gang, med keramikk i glasset som beskytter ekstra mot fall og en vanntetthet hvis spesifikasjoner overgår alle konkurrenter. Videokvaliteten er også utrolig god, og det er generelt mye kvalitet ved Apples produkter, enten det dreier seg om lydkvaliteten fra høyttalerne eller den svært gode vibrasjonsmotoren på innsiden.

Men det er også dyre telefoner, og vi synes Apple gjør en blunder ved å shippe dem med 60 Hz-skjermer i år, som gir en svakere opplevd ytelse og er mindre behagelig å se på enn skjermer med høyere bildefrekvens.

At de nå dropper ladeklossen fra esken blir sikkert kopiert av andre i neste sving, men det er ikke så mange som kan bruke den medfølgende kabelen med en kloss de har fra før, og når i tillegg MagSafe krever den splitter nye 20W-laderen for å lade med full fart, klarer vi ikke helt å svelge dette som et rent miljøtiltak.

Pristillegget for 12 Pro virker å være noe i overkant nå som iPhone 12 også har fått en OLED-skjerm. I praksis handler det først og fremst om å få det tredje kameraet på baksiden som er fint til portretter, men som allikevel ikke byr på særlig til zoom sammenlignet med konkurrentene.

Det spørs også om ikke 12 Pro faller litt mellom to stoler her, siden det bare er enda en tusenlapp opp til Max-modellen, som har en vesentlig større bildebrikke på kameraet, sånn når man først er opptatt av fotokvaliteten.

Derfor ender våre terningkast slik:

Testresultat

Apple iPhone 12

- Ekstremt høy ytelse
- Svært robust konstruksjon med ekstra sterkt glass og svært god vanntetthet
- Meget godt kamera, særlig på video
- Magnetisk bakside åpner for mye spennende tilbehør
- Svært rask og presis ansiktsopplåsning
- Apple har tradisjon for å oppdatere telefonene med nye funksjoner i 5-6 år
- Meget god bildekvalitet på skjermen …

- … men fortsatt bare 60 Hz
- Ingen zoom innover
- Ikke så rask lading hverken med kabel eller trådløst
- Ingen lader i esken

Testresultat

Apple iPhone 12 Pro

- Ekstremt høy ytelse
- Svært robust konstruksjon med ekstra sterkt glass og svært god vanntetthet
- Meget godt kamera, særlig på video
- Magnetisk bakside åpner for mye spennende tilbehør
- Svært rask og presis ansiktsopplåsning
- Lidar-sensoren åpner for mange spennende tredjepartsapper
- Apple har tradisjon for å oppdatere telefonene med nye funksjoner i 5-6 år
- Meget god bildekvalitet på skjermen …

- … men fortsatt bare 60 Hz
- Ikke allverdens med zoom på kameraet
- Ikke så rask lading hverken med kabel eller trådløst
- Ingen lader i esken
- Høy pris

Det betyr ikke at vi mener at iPhone 12 er en bedre telefon enn iPhone 12 Pro, men som vanlig på Dinside vektlegger vi også prisen i karakteren vi gir, der vi synes prishoppet opp til Pro-utgaven ikke helt står i stil med hva du får ekstra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer