Sommerens beste treningsapps

Keen på litt bevegelse i sommer? Da bør du skaffe deg disse treningsapps-ene!

Nå er det enklere enn noen gang å få trent i ferien! Alt du trenger er en mobil og noen apps.
Nå er det enklere enn noen gang å få trent i ferien! Alt du trenger er en mobil og noen apps. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nyter sol, sommer, sjø og slaraffenliv i disse dager, og hvilepulsen blir sjelden utfordret.

Men vær helt ærlig, savner du ikke å bevege på deg, bare bitte litt?

Det har aldri vært så enkelt å fortsette dine treningsrutiner som nå. Unnskyldninger som at det ikke finnes noen SATS eller ELIXIA på playaen på Kreta holder ikke lenger. Det eneste du trenger er en mobiltelefon, og vips har du muligheten til å laste ned en rekke treningsapps som vil holde deg gående gjennom ferien.

Vi har plukket ut noen (hovedsakelig for iPhone).

RunKeeper

RunKeeper finnes som gratisversjon og i abonnementsbasert versjon. Programmet bruker GPS-en i telefonen, og sammen med Google Maps kan du se nøyaktig hvor og hvor langt du har løpt. Hvert minutt tegnes som søyler, jo høyere søyle, desto raskere har du løpt. Dermed er det lett å se når du løp fortest og når du eventuelt begynte å dabbe av.

RunKeeper vil også regne ut kaloriforbruket ditt. Dataene logges på telefonen, og dette kan lastes opp tilRunkeeper.com.

DinSide har testet ut RunKeeper

Denne får du både til iPhone og Android.

Last ned RunKeeper her (iPhone)

Nike+

Vi holder oss til løpeapp-ene, for dette er uten tvil en av de enkleste treningsformene du kan drive med i ferien. Joggesko har du nok allerede med deg, og et par føtter har du. Da er det bare å sette i gang!

Nike+ finnes kun til iPhone og koster 11,- kroner i AppStore. Den kombinerer GPS-teknologi med en fartsmåler. Denne tilbyr treningsprogrammer, som egner seg for alt fra nybegynnere til maratonløpere. Og ikke bare det, her vil du også få noen oppmuntrende ord fra kjendiser som Lance Armstrong og Paula Radcliffe. Du kan også koble den opp mot Facebook, og vennene dine kan heie på deg gjennom treningen.

Appenen gir ikke info om høydeprofilen din.

Last ned Nike-app her

iMuscle

Om du ikke vil løpe, men foretrekker å gjøre treningsøkten på stuegulvet, vil nok iMuscle bli en hit.

App-en inneholder alt du trenger å vite om styrketrening for muskler, og du får flere øvelser til hver eneste muskel. Du navigerer rundt på kroppen, og velger selv musklene du ønsker øvelser for. Her er det enkelt å trene spesifikke deler av kroppen, alt i 3D.

iMuscle er kun for iPhone, og koster 14,- kroner. Last programmet ned her.

Og siden vi snakker om styrketrening, hva med Hundred PushUps (iPhone)? Dette er et seks uker langt treningsprogram der du skal kunne klare 100 push-ups etter å ha fullført treningsprogrammet.

Last ned Hundred PushUps her

All-in Yoga

Dette er programmet for deg som ikke har behov for å la svette sile og kjenne melkesyren i beina, og som trenger en pause fra heseblesende strandliv og feriemas.

Her er det fokus på avslapping, meditasjon og pust, gjennom mange forskjellige yogaøvelser, til original yogamusikk.

All-in YOGA er for iPhone og koster 14,- kroner. Last ned All-in YOGA her.

For syklende

Hvis du har tatt meg deg sykkelen på ferie, er det flere sykkelapps du kan bruke. Mange av løpeappsene, som de nevnt over, kan også brukes på sykkel.

En populær app som bare brukes til sykkel er Cyclometer GPS. Den gir informasjon om farten du holder, gjennomsnittsfarten, hvor langt du har syklet, og er i tillegg koblet opp mot Google Map.

Hvilken treningsapp er din favoritt? Fortell oss i forumet under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer