Mobilabonnement for barn

Sønnens feriesurfing kostet 6.300 kroner

Derfor slapp ikke foreldrene unna med å betale for bruken av 633 megabyte på ferie utenfor EU.

MOBILBRUK I UTLANDET: Utenfor EU og EØS gjelder det å være ekstra påpasselig med mobilbruken. Foto: NTB Scanpix
MOBILBRUK I UTLANDET: Utenfor EU og EØS gjelder det å være ekstra påpasselig med mobilbruken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå godt over to år siden det ble innført fri roaming i EU og EØS, som har gjort at du får samme pris på mobildata som i Norge, om du bruker mobilen på reiser i Europa.

Samtidig krever det kanskje at du holder tunga ekstra rett i munnen når du forlater landene hvor fri roaming gjelder - ikke minst hvis du har surfeglade barn med deg på ferien.

Har du det juridiske ansvaret for abonnementet, lønner det seg å følge med på informasjonen om megabyte-kostnadene, og på mobilbruken til ungene dine.

Surfet for 6300 kroner

En klagesak som er behandlet i Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon seint i september, viser akkurat hvor viktig dette er - og hvor dyrt det kan bli å ikke følge med godt nok.

Etter en reise til Russland ba en forelder om å få slippe å betale for databruk i utlandet, fordi bruken skal ha blitt foretatt av hennes mindreårige sønn.

Det totale beløpet for databruken var 6.317,62 kroner.

Klageren mente at hun ikke hadde blitt varslet om priser, og heller ikke hadde fått tilstrekkelig mulighet til å begrense bruken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer