Hodetelefoner virker ikke når det er kaldt

Sony-eiere klager: Hodetelefoner går «bananas» i kuldegrader

Hodetelefoner med touchpanel blir trøblete i kulda.

Sony-eiere klager: Hodetelefoner går «bananas» i kuldegrader
Publisert

Tidligere i høst gav vi full pott på terningen til Sony WH-1000XM3, som både kunne by på svært god støydemping, flott lyd og utmerket batteritid.

Men nå, når temperaturen har falt under nullmerket flere steder i landet, ser det ut til at mange kjøpere har problemer med kulda.

Touchbetjening fungerer ikke

Både i Sonys diskusjonsforum og i denne Reddit-tråden er det flere skandinaviske brukere som har meldt i fra om at hodetelefonene ikke virker tilfredsstillende i kulda.

Betjeningen på Sonys 1000X-hodetelefoner gjøres via et touchpanel på høyre øreklokke, og det er dette som får problemer i kulda. Foto: Cecilie Pollen
Betjeningen på Sonys 1000X-hodetelefoner gjøres via et touchpanel på høyre øreklokke, og det er dette som får problemer i kulda. Foto: Cecilie Pollen Vis mer

Spesielt er det touchpanelet på høyre øreklokke som svikter når det blir kaldt, der det ikke virker slik det burde, men kanskje enda verre – panelet registrerer berøringer som aldri finner sted.

Plutselig pauser musikken og starter igjen, sanger hoppes over, lyden fra omgivelsene høres (normalt ved å legge hånda over hele klokka) og så videre.

Flere har snakket med Sonys kundesupport og har fått svar om at selskapet er klare over problemene og at selskapets ingeniører jobber med saken.

Hvorvidt dette vil la seg løse med en programvareoppdatering er foreløpig usikkert, men Apple klarte i hvert fall å fikse tilsvarende problemer på iPhone X med en oppdatering.

Ironisk nok er det flere av de samme brukere som også har forgjengeren, WH-1000XM2, som ikke har de samme problemene.

Ikke bare Sony

Tar man en titt i brukermanualen til hodetelefonene, står det at brukstemperaturen skal være mellom 0 og 40 grader, og dette gjelder svært mange elektroniske duppeditter.

Tidligere har vi opplevd problemer i kuldegrader da vi testet Beats Solo 3 wireless, og vi opplever også tilsvarende problemer med Nuraphone-hodetelefonene, som vi har inne til test om dagen.

Da vi ventet på t-banen forleden, slo omgivelseslyden seg av og på et par ganger i sekundet, som selvsagt blir fryktelig irriterende.

Og det er jo ekstra synd, siden hodetelefoner også fungerer fint som ørevarmere når det er kaldt.

Bruk tråd!

Tilbake til Sony-ene – opplever du trøbbel i kuldegrader, tipser vi om at en foreløpig løsning kan være å bruke dem med kabel.

Når du putter i kabelen, kan du slå av hodetelefonene, og da vil ikke touchpanelet være operativt, men selvsagt mister du da også den aktive støyreduksjonen. Vi har sendt tilbake vår testmodell og har ikke anledning til å prøve selv, men del gjerne i kommentarfeltet under om du prøver det.

Noen brukere i de nevnte forumtrådene rapporterer også om at det å slå av og på hodetelefonene fikser biffen, merkelig nok.

Så får vi håpe at Sony kan fikse dette i en ny oppdatering. En enkel løsning ville vært å gi brukeren muligheten til å deaktivere touchpanelet i den medfølgende appen, selv om det selvsagt ikke er helt ideelt det heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer