Sony Ericsson lanserer P900 og T630

Sony Ericsson avduket mandag to nye produkter, smartelefonen P900 og kameratelefonen T630.

Publisert
Sist oppdatert

Sony Ericsson lanserer P900 og T630

  1. Bilder av P900 og T630


Alle med en mer enn gjennomsnittlig interesse for mobiltelefoner har mest sannsynlig fått med seg detaljene om P900 for lengst. Det var derfor på tide at Sony Ericsson lanserte telefonen offisielt, noe som ble gjort mandag kveld.

Sony Ericsson P900 ble vist fram under to samtidige arrangementer i henholdsvis Las Vegas og Beijing i går. Smarttelefonen, som bygger på dagens P800-modell, er ifølge selskapet mindre, raskere, enklere og mer fleksibel enn tidligere.

De viktigste forbedringene er muligheten for å gjøre videoopptak, fargeskjerm med 65.536 farger og økt minne. I tillegg ser telefonen bedre ut - borte er plasten og blåfargen, nå har telefonen fått en mer elegant og profesjonell form. Den er også noe mindre og lettere (vekten er på 150 gram).

Sony Ericsson lanserer P900 og T630


P900 er, akkurat som forgjengeren, utstyrt med operativsystemet Symbian OS v7.0. Den har støtte for blant annet Java- og Mophun-spill. Nettleseren som er installert er Sony Ericssons egen, men norske Opera følger med på en CD.

MPEG4-video

Telefonen har et stillbildekamera med oppløsning tilsvarende VGA (640 x 480 punkter) som også kan gjøre MPEG4-komprimerte videoopptak med QCIF-oppløsning (176 x 144). Videoopptakene krever omtrent 1 MB lagringsplass per minutt. Ryktene om at telefonen skulle ha et 1,3 megapiksel kamera stemte altså ikke.

Telefonen har fått 48 MB minne, hvorav 16 MB er ledig for brukeren. I tillegg følger det med en Memory Stick Duo-minnebrikke på 32 MB. Trenger brukeren mer plass, støtter telefonen slike minnebrikker i størrelser på opptil 128 MB.

P900 er utstyrt med en MP3-spiller, noe som betyr at også ringesignalene kan lagres i dette formatet. Overføringen av filer mellom telefon og for eksempel en PC kan skje ved hjelp av Bluetooth, infrarød forbindelse eller kabel.

Lokket med tastaturet kan som før fjernes. Løsningen er nå bedre utført, siden knappene er elektroniske i stedet for å fysisk trykke på skjermen. Og telefonen har endelig fått støtte for SMS-ordbok.

P900 vil komme på markedet i Europa i løpet av fjerde kvartal. Du kan i mellomtiden lese vår test av P800 her.

Bedre selvportretter

Sony Ericsson lanserer P900 og T630


Under de samme arrangementene i Las Vegas og Beijing viste Sony Ericsson også fram den nye T630. Det er en slags etterfølger av suksesstelefonen T610, med noen mindre forbedringer. For eksempel fungerer skjermen bedre i sollys, noe T610 har problemer med. Den har også fått et lite speil på baksiden for å gjøre selvportrettbilder enklere. Kamerafunksjonen er også forbedret - på et vis. Det påstås nemlig at programvaren øker bildestørrelsen til VGA-format selv om kameraet bare støtter 288x352 piksler, uten tap av kvaliteten. Hvordan dette ser ut, finner vi ut når vi tester telefonen.

Telefonen leveres, i likhet med T610, med Music DJ-funksjonen, som er en fire spors sekvenser med basslinjer, rytmer og akkorder som på få sekunder kan mikses til originale ringesignaler.

My Friends er en ny funksjonalitet som introduseres med T630. Denne er basert på en Wireless Village-implementasjon av lynmeldinger. Den skal la brukerne raskt finne fram til en kontaktliste og enkelt velge hva slags form for kommunikasjonsmodus som skal benyttes - SMS, MMS, e-post eller chat.

Utseendet på T630 er også litt annerledes enn T610, først og fremst er tastene blitt noe større.

Telefonen, som veier 92,5 gram, har en standbytid på inntil 315 timer (13 dager) og en taletid på inntil 14 timer. Telefonen kommer på det europeiske markedet i første kvartal av 2004, og vi vil selvsagt teste den da. Her kan du lese vår test av T610.

Klikk her for flere bilder av de nye telefonene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer