Sony Ericsson lanserer P900 og T630

Sony Ericsson avduket mandag to nye produkter, smartelefonen P900 og kameratelefonen T630.

Publisert
Sist oppdatert

Alle med en mer enn gjennomsnittlig interesse for mobiltelefoner har mest sannsynlig fått med seg detaljene om P900 for lengst. Det var derfor på tide at Sony Ericsson lanserte telefonen offisielt, noe som ble gjort mandag kveld.

Sony Ericsson P900 ble vist fram under to samtidige arrangementer i henholdsvis Las Vegas og Beijing i går. Smarttelefonen, som bygger på dagens P800-modell, er ifølge selskapet mindre, raskere, enklere og mer fleksibel enn tidligere.

De viktigste forbedringene er muligheten for å gjøre videoopptak, fargeskjerm med 65.536 farger og økt minne. I tillegg ser telefonen bedre ut - borte er plasten og blåfargen, nå har telefonen fått en mer elegant og profesjonell form. Den er også noe mindre og lettere (vekten er på 150 gram).

P900 er, akkurat som forgjengeren, utstyrt med operativsystemet Symbian OS v7.0. Den har støtte for blant annet Java- og Mophun-spill. Nettleseren som er installert er Sony Ericssons egen, men norske Opera følger med på en CD.

MPEG4-video

Telefonen har et stillbildekamera med oppløsning tilsvarende VGA (640 x 480 punkter) som også kan gjøre MPEG4-komprimerte videoopptak med QCIF-oppløsning (176 x 144). Videoopptakene krever omtrent 1 MB lagringsplass per minutt. Ryktene om at telefonen skulle ha et 1,3 megapiksel kamera stemte altså ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer