Sony Ericsson med Android-telefon

Experia X10 blir selskapets nye flaggskip

Sony Ericsson med Android-telefon
Publisert
Sist oppdatert

Sony Ericsson eksperimenterer med platformer for tiden, og i dag annonserte selskapet sin første mobiltelefon basert på Googles Android operativsystem. I forrige uke testet vi Satio, som brukte det åpne Symbian OS.

Telefonen har fått navnet Xperia X10, og vil være i butikkene i løpet av første kvartal 2010. Det vil komme flere andre telefoner i samme serie, i følge vårt søsternettsted Digi.no.

Ikke siste versjon av Android

X10 vil imidlertid ikke bruke siste versjon av Android (2.0), men versjon 1.6. Telefonen vil dessuten ha et eget Sony Ericsson-utviklet brukergrensesnitt og egne applikasjoner.

Skjermen vil være berøringsfølsom (som iPhone), ripefri, og ha en oppløsning på 480 x 854 piksler. Kameraet får en oppløsning på 8.1 megapiksler. For øvrig støttes WLAN, HSPA, A-GPS, Microsoft Exchange ActiveSync og geotagging av bilder.

Les også: Android vokser ut av mobilformatet

Stor

For øvrig vil telefonen være utstyrt med 1 GB internminne, og et 8 GB utbyttbart microSD-kort følger også med. Den veier 135 gram og har målene 119 x 63 x 13 mm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer