Sony Ericsson Xperia X1

Trenger vi egentlig denne mobilen?

Sony Ericsson Xperia X1
Publisert
Sist oppdatert

Sony Ericsson sliter. Da de første bildene av Xperia X1 nådde ryktebørsen ble mobilen en periode framstilt som en av redningsskøytene som skulle holde selskapet på stø kurs, men etter å ha fomlet med mobilen en stund er vi ikke så sikker på at den utgjør løsningen på så veldig mye.

Det finnes det flere grunner til.

Lag på lag

De nevnte bildene som nådde oss tidligere i år fristet med flere små såkalte paneler strødd symmetrisk utover den tre tommer store og trykkfølsomme skjermen. Lite visste vi da at det ville bli operativsystemet Windows Mobile 6.1 som lå i bunn, noe som for mange i beste fall vil være en utfordring, i verste fall en ganske alvorlig turn-off.

Før vi forklarer nærmere hva vi mener om innsiden, tar vi en kikk på utsiden.

Retro?

I kompakt tilstand er X1 bemerkelsesverdig lite oppsiktsvekkende. Knapperaden nederst truer med å velte skyvetelefonen inn under ordbokdefinisjonen på grell, mens sølvraden rundt tilfører X1 et aldri så lite element av retro. Det er ikke direkte stygt, men det er heller ikke pent. Pregløst er nok den mest presise betegnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer