Sony Ericssons storslipp

Lanserer en rekke nye telefoner, og det nye merkenavnet Xperia. Her er detaljene.

Publisert
Sist oppdatert
W980i har 8 GB lagringsplass og innebygd FM-sender som gjør det mulig å tune inn musikkspilleren på bilradioen


Sony Ericsson lanserer nå en rekke nye mobiltelefoner i forskjellige klasser. Stikkord er ikke uventet multimedia og web, men også en helt ny familie med profesjonelle produkter som har fått navnet Xperia.

Xperia X1i

Dette er første medlem i Xperia-familien, en skyvetelefon med 3 tommers skjerm og VGA-oppløsning.

Xperia X1i er bare en av de mange telefonene som lanseres.
Xperia X1i er bare en av de mange telefonene som lanseres.
Vis mer


Modellen har et fullverdig QWERTY-tastatur med god avstand mellom tastene. Operativsystemet er Windows Mobile, og telefonen er utstyrt med både HSDPA/HSUPA, Bluetooth og WiFi-støtte. Telefonen veier 145 gram og kommer i fargene sort og sølv. Den ventes på markedet i andre halvår 2008.
Bilder

Z770i

Denne foldetelefonen har spesielt fokus på design og internettfunksjonalitet, og skal i følge Sony Ericsson være spesielt enkel å konfigurere for epost og web-bruk. Den støtter høyhastighets mobilt Internett (HSDPA), og støtte for Microsoft Exchange ActiveSync er innebygd. Telefonen er dessuten utstyrt med kartløsningen Google Maps. For øvrig har den et 2 megapiksels kamera, mediespiller og FM-radio. Z770i veier 91 gram, og telefonen kommer i fargene rød, sort og gull. Den ventes på markedet i andre kvartal.
Bilder

C702i og C902i

Dette er to nye Cyber-shot-telefoner med fokus på høy bildekvalitet. C702i er den mest robuste av de to, med sprut- og støvsikker innpakning. Den har dessuten innebygd GPS-mottaker og har Google Maps installert. Støtte for HSDPA er også på plass. Kameradelen har en 3,2 megapiksels bildebrikke, autofokus med ansiktsgjenkjenning og diverse filtre. Telefonen veier 105 gram og kommer i fargene sort og blå.

C902i har mange av de samme egenskapene, men større fokus på design, blant annet gjennom 1 cm slank utforming og blank overflate. Kameraet har 5 megapiksler og litt flere avanserte muligheter enn C702i, blant annet med bilde- og videostabilisator og blits. Vekten er 107 gram, og telefonen kommer i fargene sort og rød.

De ventes begge på markedet i andre kvartal.
Bilder

G700i og G900i

Dette er to businessmodeller med trykkfølsom skjerm. G700i har en 2,4 tommers skjerm med berøringsbetjent meny og applikasjon for notater og huskelister. Nettleseren er Opera. Modellen har også innebygd 3,2 megapiksels kamera, og du kan bla gjennom bildene dine ved å berøre skjermen med fingertuppen. Telefonen støtter 3G og Bluetooth.

G900i har de samme egenskapene som G700i, med unntak av kamera med høyere oppløsning (5 megapiksler) og autofokus, samt WiFi-støtte. Begge telefonene veier 99 gram, G700i er bronsefarget, mens G900i kommer i fargene mørk rød og mørk brun.

Også disse kommer på markedet i andre kvartal.
Bilder

W980i

Dette er en walkmantelefon med særlig fokus på utstrakte musikkfunksjoner. Den har blant annet 8 GB lagringsplass og innebygd FM-sender som for eksempel gjør det mulig å tune inn musikkspilleren på bilradioen. Den støtter for øvrig musikkformatene MP3 og AAC, og blir også tett knyttet til nedlastingstjenesten PlayNow Arena som lanseres i mai. Der vil man kunne velge mellom fem millioner sanger som kan lastes ned direkte til telefonen. For øvrig har telefonen et 3,2 megapiksels kamera, og støtter høyhastighets nettsurfing gjennom HSDPA.

Denne telefonen ventes på markedet i tredje kvartal i år.
Bilder

Skal testes

Prisene er foreløpig ikke kjent. DinSide Data kommer tilbake til flere detaljer om telefonene når de ankommer testbenken vår.

Les også:
Årets beste mobiltelefoner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer