Sony klar med Clie UX50

En ny PDA fra Sony kan ta opp og spille av video og lyd, og har dessuten innebygget WiFi og Bluetooth.

Sony klar med Clie UX50
Publisert
Sist oppdatert

De første publiserte brukererfaringene med Sony Clie PEG-UX50 er svært positive. PDA-en fikk bred forhåndsomtale i juli, både på grunn av alle funksjonene, og fordi Sony har utviklet en egen prosessor for apparatet.

Målgruppen er næringslivet, rett og slett fordi prisen er forholdsvis høy, 700 dollar i USA. UX50 er formet som en krympet PC, med alfanumerisk tastatur og skjerm i lokket. Vekten er 175 gram, og de ytre målene er svært beskjedne: rundt 10 ganger 9 centimeter, og 2 centimeter tykk.

På nett

Kommunikasjonen med omverdenen sikres gjennom WiFi, det vil så trådløst Ethernet etter standarden 802.11b i 11 Mb/s, og gjennom Bluetooth. WiFi er for å få internettilgang i de etter hvert mange IP-sonene verden over, mens Bluetooth gir kontakt med PC (for blant annet synkronisering av avtalebok og kontaktlister og overføring av video, bilder og lydopptak), mobiltelefon (for surfing via GPRS dersom man skulle være utenfor rekkevidden til en IP-sone), skriver og andre apparater.

Det samlede minnet er på 104 MB, og er strukturert slik denne plansjen viser. Det kan utvides gjennom Sonys Memory Stick.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer