IFA 2019

Sony Xperia 5 er det beste fra Xperia 1 i en mindre pakke

Nesten én og samme telefon - bortsett fra 4K-skjerm.

HØY OG SMAL: Sony Xperia 5 har det samme 21:9-formatet som Xperia, noe som gjør telefonen høy og smal. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HØY OG SMAL: Sony Xperia 5 har det samme 21:9-formatet som Xperia, noe som gjør telefonen høy og smal. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

BERLIN: Det er ingen underdrivelse å si at Sony ikke akkurat slo på stortrommen under årets IFA-messe - noe vi også opplevde under CES-messen i Las Vegas tidligere i år.

Mobilen Xperia 5 tar det beste fra Xperia 1 og dytter det inn i en mindre formfaktor. Det betyr at den ting som: en skjerm i 21:9-format med HDR- og OLED-teknologi, øyefokus i kameraet og Dolby Atmos. Samtidig har den ikke 4K-skjerm slik som storebroren kan skilte med - uten at det trolig er et savn for mange. Vår erfaring er at 4K ikke er et must på mobiltelefoner. Hei, det er til og med mange oss som fortsatt har HDTV-er.

I stedet har Xperia 5 en skjerm på 6,1 tommer med en oppløsning på 2520 x 1080 piksler.

Størrelsesmessig er den faktisk fire millimeter smalere enn Xperia 1, og med sine 68 millimeter i bredden blir den blant de smaleste toppmodellene på markedet. En slags høy utgave at Sonys populære «Compact»-modeller der, altså. Den siste Compact-modellen, Xperia XZ2 Compact, målte 65 millimeter i bredden.

Xperia 5 sammenliknet med en Apple iPhone XS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Xperia 5 sammenliknet med en Apple iPhone XS. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Mye av det samme

De to modellene er også like når det gjelder kamera med det samme trippelkameraet med tre sensorer på 12 megapiksler der det ene er vidvinkel, det andre er ultravidvinkel mens det siste er et telefoto med 2x zoom.

Kameraet kan også skilte med øyeautofokus, som Sony er alene om i mobilmarkedet. Det har også en «burst mode» hvor det tar ti bilder i sekundet med autofokus og autoeksponering.

Det skal bli interessant å se hvordan disse funksjonene fungerer i praksis på mobilnyhetene, og vi kommer naturligvis tilbake med en test.

Ellers er den lille toppmodellen til 8000 kroner utstyrt med kraftige Qualcomm Snapdragon 855, 128 GB lagringsplass, som kan utvides med minnekort på opptil 512 GB, og 6 GB med arbeidsminne.

Dessverre er ikke Android 10, som ble tilgjengelig for en rekke andre enheter denne uken, på plass, og Xperia 5 kommer i stedet med Android 9 Pie om bord.

Sony Xperia 5 blir tilgjengelig i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer