Sony Xperia Z Ultra

Den største telefonen vi noen sinne har sett faller mellom to stoler.

ULTRASTOR: Sony Xperia Z Ultra har ikke fått navnet sitt for ingenting. Den slår alle konkurrentene av banen med sin størrelse, på både godt og vondt.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ULTRASTOR: Sony Xperia Z Ultra har ikke fått navnet sitt for ingenting. Den slår alle konkurrentene av banen med sin størrelse, på både godt og vondt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Sony Xperia Z1 vil nok være for stor for noen" skrev vi i vår Z1-test.

Men Sony har også en modell som garantert vil være altfor stor for veldig mange: Sony Xperia Z Ultra.

For dette er en "phablet" i ordets rette forstand; en mellomting mellom nettbrett og mobil. Men selv slike må holde seg innenfor rimelighetenes grenser.

Spoiler-advarsel: Det gjør ikke Ultra.

Test av Sony Xperia Z1 – mobilen som har det aller meste

Upraktisk stor

Z1 var nesten like stor som Samsung Galaxy Note 3, mens Z Ultra er større enn hele hurven, inkludert HTC One Max. Den er hele 17,9 centimeter høy og 9,2 centimeter bred, men imponerende nok bare 0,7 centimeter tykk. Dette er tynnere enn Z1, men blir tatt igjen i bredden og høyden, som en bolle man har klemt flat. Det er nemlig mye glass rundt skjermen i alle kanter.

Les også: Test av HTC One Max – mobilen med skikkelig "TV-følelse"

Z Ultra er en mobil som er vanskelig å håndtere. Mest på grunn av den enorme størrelsen. Skjermen på 6,4 tommer er rekordstor, og krever selvfølgelig sin plass, men som sagt har Z Ultra mange kvadratcentimeter som brukes til helt andre ting. Resultatet er en modell som er langt større enn konkurrentene i akkurat samme kategori, som HTC One Max og spesielt Samsung Galaxy Note 3, og som burde vært langt mindre uansett hva man velger å kalle den, og selv med den store skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer