Sony Xperia Z1

En monstermobil som overlever fuktige, lange kvelder.

VÅT OG VILL: Sony Xperia Z1 tåler vann. Den tåler også mye bruk, da batteriet varer lenge. Og den tar flotte bilder. Dette kan med andre ord bli en god venn i høst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VÅT OG VILL: Sony Xperia Z1 tåler vann. Den tåler også mye bruk, da batteriet varer lenge. Og den tar flotte bilder. Dette kan med andre ord bli en god venn i høst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet Sony Xperia Z tidligere i år, var det et stort poeng at skjermen hadde full HD-oppløsning. Nå, over et halvt år senere, er ikke dette nok til å skille seg ut.

Derfor må oppfølgeren Xperia Z1 finne noe nytt å skryte av. Noe de andre toppmodellene ikke har.

Her både lykkes og feiler Z1, alt etter som hvordan man ser på det.

Les også: Test av Sony Xperia Z – som nå koster fra 4.000 kroner

Firkantet og skarp

Xperia Z1 har blitt enda større siden sist. Skjermen er fem tommer, og telefonen er merkbart større enn mange konkurrenter. For vår del går dette helt fint, da hendene våre er vant til å strekke seg langt etter de mest bortenforliggende knapper. Men Z1 vil nok være for stor for noen.

Z1 er like firkantet som den er stor, og utgaven vi testet minner om den sorte monolitten fra filmen 2001: En romodyssé. Du har en firkantet, sort glassplate foran og en firkantet, sort glassplate bak.

Som den rake motsetningen til HTCs "putedesign" byr Sony på skarpe kanter og harde detaljer, som vitner om at det ikke var hånden din designerne tenkte mest på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer