Sony Xperia Z3 Compact

Liten, men imponerende.

INGEN KOMPROMISSER: Sony Z3 Compact er den perfekte telefonen for deg som vil ha topp ytelse uten at det blir for stort. Foto: KIRSTI ØSTVANG
INGEN KOMPROMISSER: Sony Z3 Compact er den perfekte telefonen for deg som vil ha topp ytelse uten at det blir for stort. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har høstet mye god kritikk for sine Xperia Z-telefoner de siste par årene, og har bestemt seg for å lansere nye toppmodeller hver sjette måned for å hele tiden kunne holde seg i førersetet.

Vi skal ikke lenger tilbake enn februar for å finne vår test av den kompakte toppmodellen Xperia Z1 Compact, og nå er oppfølgeren, Xperia Z3 Compact her.

(Sony hoppet fornuftig nok over Z2 Compact for å kunne lansere Z3 Compact sammen med storebror Xperia Z3.)

Men på et halvt år skjer det ikke all verdens med fremgang i teknologiverden, og Z3 Compact er derfor ikke enormt annerledes fra forgjengeren.

Den er imidlertid fortsatt den beste «minste» Android-mobilen du får tak i. En ordentlig toppmodell i superhendig størrelse.

Ny ramme

Utvendig er det ikke mye som skiller den nye fra den gamle Compact-en. Designen er imidlertid finpolert, med blant annet rundere kant, nå i plast i stedet for aluminium. Det gir en mer helhetlig design, og skal visstnok også gjøre den bedre rustet mot knall og fall.

Telefonen er er ørlitt tynnere og lengre, men like bred, og an anelse lettere. Det er så få millimetere og gram at det knapt synes. De færreste ville kjent forskjellen i en blindtest. Den er riktignok fin og lett å holde i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer