Sony Xperia Z3

En av de beste har blitt enda bedre.

FULL POTT: Vi finner lite å trekke for på Sonys nye toppmodell. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FULL POTT: Vi finner lite å trekke for på Sonys nye toppmodell. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste store mobilprodusentene har valgt å komme med én ny toppmodell i året, har Sony valgt å kjøre dobbel hastighet på slike lanseringer.

Dermed sitter vi med den nye toppmodellen, Xperia Z3, i hendene bare et halvt år etter at vi testet forgjengeren, Xperia Z2. Ja, faktisk er det under fem måneder siden vi trillet en sekser til Sonys forrige toppmodell.

Z3 vs Z2

Det er ikke store endringene Sony har gjort fra forgjengeren, men det lille som er gjort, er svært velkomment. Det første man legger merke til er at Z3 er betydelig tynnere – tykkelsen er senket fra 8,2 til 7,3 millimeter (godt merkbart), og telefonen er også rundere i kantene og bedre å holde i, spør du oss. Vekten er også redusert, fra 163 gram til 152 gram.

Den lille ulempen er at batteriet har mistet bittelitt kapasitet – fra 3200mAh til 3100mAh. Det spiller liten rolle, for Z3 må være en av de mest utholdende telefonene jeg noengang har brukt.

I skrivende stund har jeg hatt den på i 26 timer uten å lade – jeg har riktignok brukt den mindre enn jeg pleier (halvannen times skjermtid totalt), men har fortsatt 45% batteri igjen; helt uten strømsparingsfunksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.