Sony Xperia Z5

Fortsatt vanntett, men kameraet er ikke lenger blant de beste.

GULL: Xperia Z5 fås også i sort, hvit og grønn utførelse. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GULL: Xperia Z5 fås også i sort, hvit og grønn utførelse. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten kommer Sony med tre nye toppmodeller. Vi har allerede testet minstemann, Z5 Compact, mens vi fortsatt må vente enda litt til på den største bukkene bruse – Z5 Premium, med 5,5 tommer stor skjerm og 4K-oppløsning, som dermed betyr at skjermen er svært skarp.

LES MER: Slik er Sonys 4K-skjerm

Og midt i mellom finner vi altså Xperia Z5.

Som med forgjengerne i Z-serien er skjermstørrelsen fortsatt 5,2 tommer. Nytt denne høsten er at Xperia-modellene har fått fingeravtrykksleser, nytt kamera og selvsagt – raskere innmat.

Men der Sony hadde en del trøbbel med varmeutvikling på Z3+ tidligere i sommer, har de nye telefonene også fått nye varmeledere på innsiden slik at vi ikke lenger opplever problemer med varme på de nye telefonene.

Kjent og kjært

Har du hatt en Z-modell tidligere, vil du raskt kjenne deg igjen, både fysisk og med tanke på Sonys Android-skall. Lite er altså endret fra tidligere modeller.

I forhold til Z3 har imidlertid baksiden nå blitt i frostet glass, og Sony har også gjort noen små finjusteringer av kanten rundt skjermen slik at telefonen ikke lenger glir like lett som før, og der glasset er bedre beskyttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer