TEST: Sony Xperia XZ3

Sonys nye toppmodell er først med Android Pie

… men vi sliter med å finne argumentene for å velge Sony denne høsten.

SPENSTIG FARGE: Men fingeravtrykksleseren er plassert veldig langt ned på baksiden av Sony Xperia XZ3. Foto: Pål Joakim Pollen
SPENSTIG FARGE: Men fingeravtrykksleseren er plassert veldig langt ned på baksiden av Sony Xperia XZ3. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig lanserer mobilprodusentene den ene toppmodellen etter den andre, og Sony er blant de med høyest utskiftningstakt – de seinere åra har japanerne nemlig hatt for tradisjon å lansere nye toppmodeller to ganger i året.

Dagens testprodukt er Xperia XZ3, og Sony fortsetter tradisjonen – XZ2 ble nemlig lansert på mobilmessen i Barcelona i februar, altså for rundt et halvt år siden. Riktignok finnes XZ2 også i en «compact»-utgave (samt en seinere lansert Premium-utgave), men i den nye serien er det foreløpig bare én telefon.

Og det spørs nok om lanseringer to ganger i året egentlig er så nødvendig, for sammenliknet med XZ2 er det ikke så veldig mye nytt XZ3 har å by på.

Her er de viktigste forskjellene:

Som du ser er det ikke så mye som er forandret – begge telefonene har den samme prosessoren (Snapdragon 845), like mye lagringsplass (64 GB) og arbeidsminne (4GB), samme hovedkamera (19Mp/f/2.0) og så videre. Sony har slanket telefonen en millimeter, men fremdeles er ikke 9,9 millimeter spesielt tynt. Batteriet er også på det jevne mot konkurrerende modeller, og frontkameraet i praksis det samme som satt i XZ1, men som ble nedgradert i XZ2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer