Sony Xperia XZ3 annonsert

Sonys nye toppmodell lanseres med Android Pie

Ny toppmodell et halvt år etter den forrige.

NY TOPPMODELL: Sony lanserer en ny toppmodell bare et halvt år etter den forrige. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony lanserer en ny toppmodell bare et halvt år etter den forrige. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Der de fleste mobilprodusenter har én lansering i året med nye toppmodeller, har Sony lenge hatt dobbel hastighet og lansert nye toppmodeller hvert halvår.

For vi skal bare tilbake til februar i år for å finne lanseringen av XZ2, og på IFA-messen i Berlin har selskapet nå dratt XZ3 opp av hatten.

Endelig OLED

XZ3 blir den første modellen fra Sony med OLED-skjerm, som nå brukes av både Samsung, Apple og Huawei, for å nevne noen. OLED-skjermene har dypere sortnivå og bedre kontrast enn de tradisjonelle LCD-skjermene.

Skjermstørrelsen er 6 tommer over diagonalen i det tidsriktige 18:9-formatet (2880x1440) og er buet langs kantene som på Samsungs modeller.

På innsiden bor en Snapdragon 845-prosessor fra Qualcomm (toppmodellen), men telefonen ligger litt bak de beste med 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass. Batteriet er oppgitt til 3330 mAh, og telefonen er IP67-sertifisert.

Først med Pie?

Siden XZ3 har salgsstart 5. oktober, ser dette ut til å kunne bli den første telefonen i butikkhyllene med den nyeste versjon av Android, Android 9.0, forhåndsinstallert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer