Sony Xperia XZ3 annonsert

Sonys nye toppmodell lanseres med Android Pie

Ny toppmodell et halvt år etter den forrige.

NY TOPPMODELL: Sony lanserer en ny toppmodell bare et halvt år etter den forrige. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony lanserer en ny toppmodell bare et halvt år etter den forrige. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Der de fleste mobilprodusenter har én lansering i året med nye toppmodeller, har Sony lenge hatt dobbel hastighet og lansert nye toppmodeller hvert halvår.

For vi skal bare tilbake til februar i år for å finne lanseringen av XZ2, og på IFA-messen i Berlin har selskapet nå dratt XZ3 opp av hatten.

Endelig OLED

XZ3 blir den første modellen fra Sony med OLED-skjerm, som nå brukes av både Samsung, Apple og Huawei, for å nevne noen. OLED-skjermene har dypere sortnivå og bedre kontrast enn de tradisjonelle LCD-skjermene.

Skjermstørrelsen er 6 tommer over diagonalen i det tidsriktige 18:9-formatet (2880x1440) og er buet langs kantene som på Samsungs modeller.

FRISKE FARGER: Vi blir alltid fornøyde når telefoner kommer i noe mer enn sort og sølv. Her får vi både en sjøgrønn og karminrød-aktig utgave. Foto: Sony
FRISKE FARGER: Vi blir alltid fornøyde når telefoner kommer i noe mer enn sort og sølv. Her får vi både en sjøgrønn og karminrød-aktig utgave. Foto: Sony Vis mer

På innsiden bor en Snapdragon 845-prosessor fra Qualcomm (toppmodellen), men telefonen ligger litt bak de beste med 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass. Batteriet er oppgitt til 3330 mAh, og telefonen er IP67-sertifisert.

Først med Pie?

Siden XZ3 har salgsstart 5. oktober, ser dette ut til å kunne bli den første telefonen i butikkhyllene med den nyeste versjon av Android, Android 9.0, forhåndsinstallert.

Den æren hadde Sony også i forrige runde, der XZ1 var førstemann med Oreo i fjor høst.

I tillegg introduserer japanerne noen nye AI-funksjoner i XZ3. Blant annet skal telefonen automatisk starte kameraet når du holder opp telefonen i landskapsmodus («smart launch»), og om du dobbeltprikker på en side av skjermen, får du opp appene AI-funksjonen tipper at du vil bruke, basert på tidligere bruksmønstre.

Hovedkameraet er fremdeles på 19 megapiksler med lysstyrke på f/1,9 og brennvidde tilsvarende 23 mm. Men selv om XZ2 Premium har to kameraer på baksiden, har Sony valgt å gå tilbake til ett kamera på XZ3.

Selskapet fremhever dog lyden fra de interne høyttalere, og som på forgjengeren har også XZ3 såkalt «Dynamic vibration system», der telefonen vibrerer subtilt for å forsterke basseffekten i musikk og når du spiller.

Veiledende pris blir 7990 kroner og salgsstart er altså satt til 5. oktober her i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer