TEST: Sony Xperia XZ1

Sonys telefon er først ut med nye Android Oreo

Nok en gang en solid toppmodell fra Sony.

NY TOPPMODELL: Xperia XZ1 er en forbedret utgave av XZs, blant annet med dobbel lagringsplass og 3D-skanning. Foto: Pål Joakim Pollen
NY TOPPMODELL: Xperia XZ1 er en forbedret utgave av XZs, blant annet med dobbel lagringsplass og 3D-skanning. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har tradisjon for hyppige lanseringer av nye toppmodeller, og det er ikke mer enn et halvår siden XZs og XZ Premium var selskapets gjeveste modeller.

Premium-utgaven er nok for så vidt fortsatt det, med sin 5,5 tommers 4K-skjerm, men XZ1 er den nye toppmodellen i den mer «folkelige» 5,2-tommers størrelsen.

I forhold til XZs er det ikke veldig store ting som har skjedd på det halve året, og den telefonen var igjen ganske lik sin forgjenger, Xperia XZ, som kom i fjor.

I tabellen under har vi satt opp det som er ulikt:

XZ1 har altså fått Qualcomms topprosessor slik de fleste andre premium-telefoner har, som HTC U 11, Nokia 8, LG V30 med flere.

Den har blitt tynnere på bekostning av batterikapasiteten, og den har fått dobbel lagringsplass, HDR-skjerm og støtte for seriefotografering med autofokus (10 bilder i sekundet), samt en ny 3D-skannefunksjon.

Og – den er så vidt oss bekjent den første telefonen som lanseres på det norske markedet med Android 8.0 Oreo rett ut av esken.

Artig 3D-skanning

Sony fokuserer mye på 3D-skannefunksjonen i denne telefonen. Med Motion Eye-kameraet, som i likhet med de siste Xperia-modellene kan filme med 960 bilder i sekundet, kan du nå også foreta 3D-skanninger av hoder og andre objekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer