Nå kommer Xperia XZ2 Premium

Sonys toppmodell skal kunne filme i nesten stummende mørke

Sonys første mobil med to kameraer på baksiden.

NYTT DESIGN, NYE KAMERAER: Sonys nye Xperia XZ2 Premium har ikke bare nytt design, men også et nytt dobbel-kamera på baksiden. Foto: Sony
NYTT DESIGN, NYE KAMERAER: Sonys nye Xperia XZ2 Premium har ikke bare nytt design, men også et nytt dobbel-kamera på baksiden. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Oppdatert 13. juli 2018: Sony bekrefter nå at XZ2 Premium vil dukke opp i norske butikker mot slutten av sommeren, som vi tolker til slutten av august. Veiledende pris blir 8.990 kroner, og Sony legger seg dermed omtrent på nivå med de argeste konkurrentene ved lansering.

XZ2 Premium har ifølge produsenten verdens høyeste ISO-følsomhet for video i en smarttelefon (12 800), noe som skal gjøre det mulig å filme i svært mørke omgivelser. De har også publisert en video på Youtube, der opptakene er gjort på nattestid i Oslo, for å demonstrere kvaliteten.

Resten av denne artikkelen ble publisert i vår, da vi hørte om XZ2 Premium for første gang.

Det er på kamerafronten at mobilprodusentene ser ut til å sette alle kluter til om dagen.

«Alle» har minst to kameraer bak

Da Samsung lanserte Galaxy S9 og S9+ i slutten av februar, var slagordet «The Camera. Reimagined». Det fleste av nyhetene var fotorelaterte, med to kameraer på baksiden av S9+ som den største av dem.

Apple har dette både på iPhone 8 Plus og iPhone X.

En av fordelene er bedre portrettbilder, da man med to kameraer kan beregne dybden i bildet og gi dem mindre dybdeskarphet; typisk det bakgrunnen blir mer uskarp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer