Sosial trening på telefonen

Sliter du med å holde nyttårsløftet? There's an app for that.

Har nyttårsløftet gått i vasken? Kanskje går det lettere med Endomondo. Foto: Colourbox.com
Har nyttårsløftet gått i vasken? Kanskje går det lettere med Endomondo. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes snart ingen grenser for hva mobiltelefonen kan gjøre, og smarte treningsapplikasjoner er definitivt ikke noe nytt.

Dog må vi påpeke at vi sjelden har sett en så morsom utførelse av en treningsapplikasjon, for danske Endomondo har satt det sosiale i høysetet når de har laget en app for "sosial trening".

SAMLESIDE:

Apps

Tanken er at man kan konkurrere mot kompisene, mot seg selv eller mot nabolagets helt, som har rekorden på løypa rundt den gamle idrettshallen. Alle kan opprette løyper, og det spiller ingen rolle om det dreier seg om løping, sykling, svømming, kappgang eller 17 andre idrettstyper (21 totalt, altså) – Endomondo lar deg velge hva du driver med og sammenligne rekorder deretter.

Velger du å utfordre en venn (eller din egen personlige rekord), får du pep-talk underveis om hvordan du ligger an i forhold til motstanderen (med nøyaktige mellomtider, selvsagt; ikke bare omregnet). Om du vil kan du dele dine rekorder med andre, og det trenger heller ikke å dreie seg om løyper - ungdomsskolens forhatte Cooper test, der du løper så langt du klarer på 12 minutter, er blant annet også tilgjengelig.

Vi fikk demonstrert Endomondo på Mobile World Congress i Barcelona, der selskapet hadde en plass på den offisielle Android-standen.
Vi fikk demonstrert Endomondo på Mobile World Congress i Barcelona, der selskapet hadde en plass på den offisielle Android-standen. Vis mer


Informasjon vises underveis mens du trener.
Informasjon vises underveis mens du trener. Vis mer


Mer snedig blir det når Endomondo støtter pulsklokker fra Polar slik at også data fra disse integreres. Dermed kan du også regne ut hvor mange kalorier du har svidd av underveis.

Du kan også sjekke statistikken din på Endomondos nettsider, eller et sammendrag av økta på telefonen, der du også får opp hvilke sanger du hørte på når.

Endomondo er tilgjengelig på de fleste mobilplattformer, inkludert Android, iOS, Blackberry, Windows Phone 7 og Symbian. Ikke alle funksjoner er tilgjengelig på alle plattformer, men du får en oversikt på Endomondos nettsider. Applikasjonen finnes i to utgaver; en gratisversjon med det aller meste av funksjoner, pluss en pro-versjon (ca $4) med beat yourself-funksjonen, samt mulighet til å sette opp tidsmål.

På tide å finne frem joggeskoene og prøve én gang til? I så fall starter turen på Endomondo.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer