Spam? Nei takk!

"MAKE THOUSANDS!" og "STUPID = NOT CLICKING THIS". Titlene kan virke så lovende, men de fleste Internett-brukere er temmelig lei lange, "fantastiske" eller meningsløse spam-meldinger. DinSide tar deg med på en rundreise gjennom spam'ens verden, gjennom opprinnelse og utvikling -- og gir tips om hvordan du kan motarbeide utysket…

Hormel Foods' SPAM har øket i populæritet etter at Monty Pythons sketsj gjorde navnet til et begrep i dataverdenen. Nå finnes det en offisiell SPAM fanklubb.
Hormel Foods' SPAM har øket i populæritet etter at Monty Pythons sketsj gjorde navnet til et begrep i dataverdenen. Nå finnes det en offisiell SPAM fanklubb. Vis mer
Publisert

Argh! Spam! Å finne epostkassen full av masseutsendte meldinger som du ikke ønsker å motta, er noe de færreste liker. Det samme gjelder følelsen du får når du går inn i en 2868">nyhetsgruppe for å lese om noe du synes er spennende, og så kommer det i stedet opp en hel rekke meldinger om "MAKE.MONEY.FAST", "YOU MUST READ THIS!" og så videre. Skikkelig irriterende!

Plagsomt og kostbart

Spam er masseannonsering eller masseutsendelse av annet stoff via nyhetsgrupper og epost over Internett. Uttrykket kan videre defineres på to måter:

1. Å krasje epost-systemer ved å sende ekstremt store meldinger som er større enn den fastsatte bufferen ("oppholdsområdet" for filer sendt til datamaskinen) kan greie å ta imot.

2. Å sende samme melding til et ekstremt stort antall mottakere på én gang. Meldingene består ofte av reklame eller av irrelevant informasjon.

Spam blir sett på som et problem fordi de store mengdene med meldinger tar opp plass på servere og datamaskiner verden rundt, og fordi transporten bruker opp kapasitet på Internett-linjene. Det koster også mottakere og server-administratorer masser av tid å "rydde opp" i all spam'en. Resultatet er bruk av ekstra tellerskritt for deg, og økende kostnader for Internett-leverandører som må bruke mer og mer tid på å kvitte seg med spam'en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer