Spar batteriet med JuiceDefender

Smart Android-applikasjon gir deg bedre batterilevetid.

Flere rapporterer om både dobbel og tredobbel batteritid med JuiceDefender installert.
Flere rapporterer om både dobbel og tredobbel batteritid med JuiceDefender installert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Som med de fleste telefoner i denne prisklassen, er også dette en telefon du må belage deg på å lade hver kveld" er en ganske vanlig formulering når vi tester mobiltelefoner.

Mange anser batterilevetiden som det største problemet med dagens telefoner, og selv om det finnes en del triks for å spare batteriet, er det en kjennsgjerning at svært få gidder å knotte med ulike innstillinger i tide og utide for å slå av og på ting som WLAN, Bluetooth, GPS osv.

Men, som med så mye annet finnes det også applikasjoner som hjelper deg å spare strøm. Vi har tidligere sett på hvordan du kan bruke Tasker til å spare batteri (og til mye, mye annet), men programmet skal innrømmes å ha en viss brukerterskel og er slett ikke for alle.

Da er det lettere med JuiceDefender, som riktignok også lar deg fikle med en del innstillinger, men som også lar deg installere programmet, starte det og så glemme hele greia. Programmet blir kjørende i bakgrunnen, og mange rapporterer om både dobling og tredobling av batterilevetiden etter å ha begynt å bruke JuiceDefender. Vær imidlertid oppmerksom på at gratisversjonen av programmet ikke har like god funksjonalitet som plus- og ultimate-versjonene og vil følgelig ikke gi samme gevinst.

Spar batteriet med JuiceDefender


Regulerer bruk av datatrafikk

Måten JuiceDefender fungerer på, er at programmet sørger for å slå av og på batterikrevende ting, som for eksempel trådløst nett og 3G-trafikk. Eksempelvis slår den av mobildata når du allikevel er koblet på et trådløst nett, og når skjermen er avslått, slår den av datatrafikk dersom ingen applikasjoner bruker den, for så å slå den på hvert kvarter slik at epostkonti, Facebook og annet får tid til å hente nytt innhold.

Hvor hissig programmet skal være på å spare batteri kan velges ut fra forhåndsdefinerte profiler, eller tilpasses mer nøyaktig via menyene. Merk som nevnt at gratisversjonen har begrenset med muligheter, så hvis du virkelig vil spare batteri, bør du betale. Her er hva du får om du blar opp for Plus- eller Ultimate-utgaven (installeres i tillegg til gratisutgaven):

Juicedefender, gratis
Gratisversjonen gir deg følgende muligheter:

 • 2 profiler, Balanced og Aggressive (sistnevnte slår av all trafikk når det er lite batteri igjen, men du kan føre opp apps som får lov til å hente data eller slå på data igjen ved å trykke på varselet i varslingsmenyen)
 • Aktivering/deaktivering av mobildata
 • Sync schedule (lar deg angi hvor ofte telefonen skal aktivere mobildata for henting av epost etc. når du ikke bruker den)
Juicedefender Plus (kr 15,-)
Gir det samme som gratisversjonen, men i tillegg:
 • Extreme-profil (mer aggressiv enn aggressiv – slår av datatrafikk når du slår av telefonen, men lar deg lett slå den på eller definere apps som får tilgang til datatrafikk)
 • Aktivering/deaktivering av WiFi
 • Stedsbunden aktivering/deaktivering av WiFi (f.eks. slå på wifi når du er hjemme eller på jobb, men av ellers – man kan enten spesifisere selv eller la JuiceDefender trene seg opp ved å følge med på WiFi-bruk)
 • Night schedule - lar deg angi f.eks. at all datatrafikk slås av mellom 23 og 05.
 • Konfigurerbare apps - f.eks. "slå aldri av datatrafikk når Spotify kjører i bakgrunnen")
JuiceDefender Ultimate (kr 40,-)
Samme som de øvrige, men også:
 • 3G=>2G (sparer batteri, men er bare tilgjengelig for enkelte ROMs)
 • AutoSync-kontroll
 • Peak schedule - lar deg angi at programmet f.eks. aldri slår av mobiltrafikk mellom 07 og 09.
 • Weekend schedule - egne innstillinger for helgen, samt muligheten for flere slike oppsett
 • Timeout/lås-styring - JuiceDefender kan slå av skjermen etter f.eks. 30 sekunders inaktivitet, men låser ikke telefonen før etter to minutter, så slipper du å låse opp hver gang du venter litt for lenge
 • Styring av lysstyrke
 • GPS-styring
 • CPU-frekvensstyring (også kun tilgjengelig på enkelte ROMs)

JuiceDefender lar brukerne dele hvor mye de har økt batterilevetiden på Twitter.
JuiceDefender lar brukerne dele hvor mye de har økt batterilevetiden på Twitter. Vis mer


Du kan også når som helst overstyre JuiceDefender - slår du av WiFi, mobildata etc. vil ikke programmet slå det på igjen, og du kan alltid slå på datatrafikk ved å trekke ned varselmenyen og trykke på JuiceDefender-varselet.

Merk også at programmet ennå ikke er optimalisert for siste Android-utgave (v2.3 Gingerbread), og at denne versjonen dessuten er bedre på strømhåndtering enn tidligere versjoner. Allikevel klarte vi å få over 20% bedre batterilevetid med gratisversjonen av programmet på en Gingerbread-basert telefon; 55 timer totalt før batteriet nesten var tomt.

DinSides mobiltester

Mer informasjon finner du hos JuiceDefender

Har du prøvd JuiceDefender? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under artikkelen.

Artikkelen ble første gang publisert i mai 2011, men er oppdatert 12.11.2011

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer