Spar datatrafikk med Opera Max

Komprimerer «alt» og sparer inn på megabytene.

SPAR MEGABYTENE: Opera Max komprimerer trafikk til telefonen din slik at det blir billigere å surfe i utlandet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SPAR MEGABYTENE: Opera Max komprimerer trafikk til telefonen din slik at det blir billigere å surfe i utlandet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bruke datatrafikk i utlandet kan bli en dyr affære. Riktignok tilbyr enkelte operatører «norske» priser i andre nordiske land, men drar du nedover i Europa eller til et annet kontinent er prisene langt høyere.

Les også: Nå kan mobilferien bli billigere

Også her i Norge har mange et telefonabonnement med en inkludert datakvote, og mang en bruker har nok opplevd å gå over denne grensen slik at man blir fakturert ekstra.

Komprimerer datatrafikk

Opera Max er en Android-app som kan hjelpe deg i å knappe inn på datatrafikken. Det gjør den ved å opprette en VPN-tilkobling til Operas servere, slik at nettinnhold blir komprimert før det sendes videre til telefonen din; altså på samme måte som Turbo-funksjonen selskapet har bakt inn i Opera-nettleseren både på PC og mobil.

Når du har installert og startet appen, ligger den i bakgrunnen og komprimerer trafikk. Det skjer i utgangspunktet på tvers av alle apper, men bare for appene som ikke bruker en kryptert forbindelse, noe de fleste apper der du er logget på med en brukerkonto gjør.

Dermed vil du for eksempel ikke spare noe på Facebook eller Netflix, men i nettleseren kan du oppnå ganske store besparelser uten at kvaliteten påvirkes nevneverdig. Bildetunge Instagram ser også ut til å fungere fint med Opera Max, der besparelsen blir ganske stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer