Spar tusener på utenlandssamtaler

Ringer du mye til utlandet? Da er det penger å spare. Mye penger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrt å ringe til og fra utlandet.

Du skal ikke lenger enn til Svinesund før det plutselig koster syv-åtte ganger så mye å sende en melding hjem til kona, og har poden et studieår i Australia, koster det brått over hundrelappen for en tjue minutters samtale.

Med EQO installert på mobilen er det imidlertid mye penger å spare. Den nevnte meldingen fra Sverige til Norge koster bare drøye seksti øre, og tjue minutter til Australia koster en drøy tjuekroning. Har poden fasttelefon i Australia betaler du faktisk bare 14 øre pr minutt.

Bruker IP-telefoni

Som du kanskje har gjettet, er det "IP-telefoni" som er stikkordet. Enkelt forklart: Når du ringer til et nummer i Australia, går trafikken først via det store Internettet til Australia. I andre enden går signalet så dit det skal, og derfor faktureres du bare som om det var en lokal telefonsamtale i Australia pluss litt til.

I tillegg kommer utgiftene til datatrafikk, som vil variere med telefonabonnementet ditt. Skal du bruke denne tjenesten mye, bør du derfor finne et abonnement med lav pris på datatrafikk. For eksempel har de fleste av Netcoms abonnement en makspris på 20 kroner pr dag for GPRS-trafikk, og da er det en del penger å spare om du tar en time eller to over Atlanteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer