Spennende mobilnyheter på vei

Mobilmessen i Cannes, som foregår i disse dager, er stedet der det lanseres noen riktig så spennende telefoner. Blant annet har både Panasonic og Motorola sluppet noen virkelig interessante nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Spennende mobilnyheter på vei

  1. Se bilder av telefonene
Spennende mobilnyheter på vei


Cannes-messen er stedet der mobilrelaterte nyheter serveres på rekke og rad. Årets messe er intet unntak, og Nokia har blant annet allerede lansert den meget interessante 9500 Communicator. Det er også flere andre, proffe mobiler som er blitt vist frem.

Lekkert fra Panasonic

En av telefonene vi synes er blant de mest interessante er den kommende X700 fra Panasonic. Særlig fordi Panasonic ikke akkurat har vært den mest aktive produsenten den siste tiden, men nå slår de til med en skikkelig avansert og ikke minst, lekker telefon. Utformingen er kamskjell, og fra utsiden minner den en del om X70-modellen. Den er riktig stilig, og det er fargeskjerm både på utsiden og innsiden av telefonen. Den innvendige skjermen støtter 65.000 farger.

X700 er en smartphone, i og med at den bruker Symbian-operativsystem med Series 60-grensesnitt, altså det samme som vi finner i Nokia 6600 og Siemens SX1. Det er selvsagt innebygd kamera i telefonen, og det støtter VGA-oppløsning. Det er også mulighet for videoopptak, og kameraet har i tillegg et lite lys som aktiveres i mørket.

Det er selvsagt støtte for Bluetooth, IR og USB, og telefonen har også plass til minnekort av miniSD-format. MiniSD-kort er svært små, noe som bidrar til å redusere størrelsen på telefonen. Det er videre full støtte for MMS og e-post, og Panasonic introduserer en type stemmestyring som gjenkjenner automatisk navn i kontaktlisten, uten å bli lært opp først.

Telefonen kommer i butikkene høsten 2004, og vi ser frem til å få testet den.

Motorolas tredje generasjon

Motorola har vært flinke til å slippe UMTS-telefoner, og de har nå lansert to nye, ekstremt avanserte modeller. Den første (E1000) retter seg mer mot de mindre avanserte brukerne, og fokuset er på underholdning. Telefonen er liten og relativt lett (91 gram), men imponerer likevel med en stor skjerm som støtter hele 262.000 farger. Og ikke minst: Det innebygde kameraet har oppløsning på hele 1.2 megapiksler med 8x digital zoom. Det er imponerende spesifikasjoner til en mobiltelefon å være.

Spennende mobilnyheter på vei


Det er selvsagt støtte for GSM-funksjonalitet som MMS, samt e-post, Bluetooth, Java og videokonferanse.

Den andre 3G-telefonen til Motorola heter A1000, og er en mer profesjonell variant. Her er det også 1.2 megapiksel-kamera, riktignok med kun 4x zoom. Skjermen er også litt mindre og støtter 65.000 farger, men utover dette er telefonen mye mer avansert. Den bruker nemlig Symbian OS 7-operativsystem, som er noe av det mest fleksible akkurat nå. Det innebærer skikkelig PDA-funksjonalitet, og telefonen vil også ha trykkfølsom skjerm. Dette setter den ganske direkte opp mot Sony Ericssons P900, men med 3G-muligheter i tillegg. Vi synes det høres svært spennende ut.

Begge Motorola-telefonene kommer til Europa i løpet av året, men vi har foreløpig ikke fått bekreftet en eventuell lanseringsdato for Norge.

Motorola lanserte også modellene MPx og MPx100, som designmessig viser at Motorola virkelig er på krigsstien.

Klikk her for å se mange bilder av de omtalte telefonene

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer