Spennende varslingstjenester på mobilen

FAST jobber med å tilrettelegge og tilpasse sin eksisterende teknologi til den trådløse teknologien. Et av prosjektene er å utvikle teknologien for posisjonsbestemte søk og varslinger.

Publisert

Pr. i dag må du legge inn informasjon manuelt om hvor du oppholder deg, hvis du ønsker å motta posisjonsbestemte tekstmeldinger. I fremtiden vil dette kunne skje automatisk, slik at posisjonen på hvor på jordkloden WAP-telefonen din befinner seg hele tiden vil være registrert i GSM-nettene eller telefonene, eller ved hjelp av GPS (Global Positioning System).

Det vil variere fra land til land når denne teknologien er tilgjengelig, men automatisk posisjonering vil antageligvis være tilgjengelig i Norge om et halvt til et års tid, forteller John Sviland, produktsjef for FAST sin avdeling for trådløst Internett.

Enkelt fortalt vil dette bli mulig ved at programvare installeres i WAP-telefonen eller at funksjonaliteten bygges inn i nettverkene. I tillegg vil en del telefoner og PDAer ha innebygget GPS.

WAP-sider som skal tilby posisjonsbestemt varsling må også inneholde posisjonsbestemmelser, slik at WAP-telefonenes posisjon kan settes i sammenheng med den enkelte tjenestetilbyders plassering på kloden.

Hva er så fordelen med dette? Med automatiske posisjonsbestemte søk og varslinger kan du f.eks. motta meldinger om tjenester, underholdnings- og handletilbud i det området du oppholder deg akkurat i øyeblikket – alt gjennom ”kanaler” du abonnerer på som matcher egne interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer