Spotify avkrefter at de kutter ut Windows Phone

Vil også støtte Windows 10 for mobil.

Spotify avkrefter at de kutter ut Windows Phone
Publisert
Sist oppdatert

I natt norsk tid dukket det opp en melding på Twitter som gjenga en melding som angivelig kom fra en representant fra Spotifys brukerstøtte-avdeling.

I meldingen ble det hevdet at Spotify fra nå av ikke vil lenger bli oppdatert for Windows Phone, og at støtten for Windows 10 i mobilversjon også henger i en tynn tråd..

Melldingen ble ved 12-tiden i dag dementert av Spotify på Spotifys eget brukerforum.

I meldingen, som er skrevet av Community Manager Meredith, står det:

BRUKERSTØTTE: Twitter-siganturen Alessandro S. la ut denne meldingen i går. Den stammet angivelig fra Spotifys brukerstøtte, noe som delvis bekreftes i dementiet fra Spotify. Foto: ALESSANDRO S./TWITTER
BRUKERSTØTTE: Twitter-siganturen Alessandro S. la ut denne meldingen i går. Den stammet angivelig fra Spotifys brukerstøtte, noe som delvis bekreftes i dementiet fra Spotify. Foto: ALESSANDRO S./TWITTER Vis mer

Vårt hovedmål på Spotify er å tilby den beste musikkopplevelsen på markedet, med dekning på alle plattformer.


For å klargjøre vår siste informasjon om Windows Phone-erfaring, vil vi fortsette å støtte Windows Phone 8.1-opplevelsen fremover, og vi vil faktisk forbedre vår støtte for Windows 10 i vår kommende oppdatering 5.2, som vil være tilgjengelig fra i dag.

LES OGSÅ: Hvor blir det av Snapchat for Windows Phone?

Avskrev framtidige oppdateringer

Men slik så det altså ikke ut i dag morges.

I meldingen, som også ble lagt ut på det offisielle Windows Phone brukerforumet Windows Central og ønskeliste-forumet for Windows Phone-brukere WishAppList, står det:

Hei der,

Takk for at du sendte oss melding. Vi er glade for å høre at du fant Spotify Community nyttig. La oss forsøke å kaste lys over våre mulige kommende oppdateringer.

Vi kan bekrefte Windows Phone 8.x ikke støttes lenger. Du kan fortsatt bruke vår Spotify-app på enheter med dette operativsystemet, men den vil ikke lenger motta flere oppdateringer. Du vil heller ikke kunne laste ned appen. Vi beklager ulempene dette medfører.

Når det gjelder Windows 10, kan vi ikke for øyeblikket si om eller når det vil komme en spesifikk utgivelse. Så snart det foreligger noe nytt, vil du motta et varsel på enheten at en oppdatering er tilgjengelig, og du vil bli bedt om å laste den ned.

Håper du finner denne informasjonen nyttig. Hvis du har noe annet på hjertet, bare send oss en melding.

Ha en fin dag,

Tsvetan

Spotify Customer Support

LES OGSÅ: Disse telefonene får Windows 10 først

Er «Groove» et bedre alternativ?

Mens iOS- og Android-brukere kunne kose seg med Spotify-musikk på mobilen allerede i 2008, har Windows Phone-brukerne slitt med mangelfull eller helt manglende støtte i lange perioder.

I 2011 ble Spotify lansert for Windows Phone 7, men da bare i betal-versjon. Først i 2014 kom også gratis-versjonen for Windows-telefoner.

I 2013 kom endelig Spotify-appen for Windows Phone 8. og i fjor sommer gjennomgikk appen en større oppdatering. Siden har det skjedd lite med appen, sett i forhold til appene for Android og iOS.

BORTE: WiMP kuttet ut Windows Phone da de ble til Tidal. Men Spotify sier de både vil beholde 8.1-appen og utvikle en 10-versjon. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/NOKIA
BORTE: WiMP kuttet ut Windows Phone da de ble til Tidal. Men Spotify sier de både vil beholde 8.1-appen og utvikle en 10-versjon. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/NOKIA Vis mer

Microsoft har imidlertid sin egen musikk-strømmetjeneste kalt Groove (tidligere Xbox Music).

LES OGSÅ: Windows-telefoner går for 299 kroner - uten binding

Spotify-konkurrent har kuttet ut

Spotifys «norske» konkurrent Tidal (tidligere WiMP) har i dag ingen app for Windows Phone, og har tydeligvis heller ingen konkrete planer om å lage en.

På deres nettside forklares dette slik:

Vi undersøkte grundig muligheten for å lansere TIDAL for Windows Phone. I skrivende stund er dette en mulighet som vi har besluttet å gi avkall på, slik at vi kan fokusere på de plattformene som har størst utbredelse. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre. Med en fortsatt utvikling av Windos Phone vil vi revurdere ideen..

Den tredje største av musikkstrømmerne, Deezer, er derimot representert i Microsofts app-butikk med Windows 10-versjon for mobil.

LES OGSÅ: På tide å våkne, Microsoft!

Sliter i motbakke

Windows Phone har hatt vanskeligheter med å konkurrere mot Apples iPhone og Android-verdenen med Samsung og alle de andre.

I fjerde kvartal i fjor ble det ifølge PC Worldbare solgt 4.3 millioner smarttelefoner med Windows-programvare på, og markedsandelen er bare så vidt over 1 prosent på verdensbasis.

Det finnes ikke sikre salgstall for Norge, men bare 0,45 prosent av Dinsides lesere brukte en Windows-telefon i perioden 1. januar og fram til i dag.

Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Microsoft Norge skriver i en e-post til Dinside at ryktene om Spotifys død på Windows Phone er betydelig overdrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer